sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

Södra Teatern kan bli Årets kommunikatör

Södra Teatern och Mosebacke har nominerats av nätverket Hållbara Restauranger till Årets hållbara kommunikatör.

När nätverket Hållbara Restauranger håller fest för att fira sitt femårsjubileum den 25 september i Champagnebaren på Södra Teatern passar man även på att dela ut ett gäng priser. Södra Teatern och Mosebacke Etablissement har, tillsammans med Avenyfamiljen och Restaurangen Moderna Museet nominerats till Årets hållbara kommunikatör.

– Vi är superstolta över att vårt arbete för att bli en mer hållbar restaurang uppmärksammas, säger Karin Bernhardsson, tillförordnad PR- och marknadsansvarig vid Södra Teatern.

Sedan Mosebacke Etablissement gick med i nätverket i oktober förra året har man, förutom en vegetarisk meny, gått över till ekologiska viner och elektricitet som kommer från 100 procent förnybara energikällor, även slutat servera sugrör i drinkarna, och köpa in värmeljus och snittblommor. I stället pryder mer hållbara växter och sticklingar restaurangens bord.

– Målet är att aldrig behöva köpa värmeljus och växter till restaurangen igen. Det är så skönt att kunna gå från paraffin. Det är mysfaktor utan skam, säger Fredrik Bergman, restaurangchef.

För att kunna skapa en mer hållbar restaurang och i förlängningen även restaurangbransch, har Mosebacke Etablissement tillsammans med Amanda Hederén, hållbarhetscoach (bilden), analyserat verksamheten, och personalen har fått genomföra workshops och utbildningar. Från dag ett har restaurangens gäster kunnat ta del av alla framsteg och funderingar huset gjort, tack vare sociala medier.

– Jag tror att vi blev nominerade just för att vi under resans gång inte har varit rädda för att på ett lekfullt sätt kommunicera alla åtgärder, stora som små, till våra gäster via restaurangens Facebook– och Instagramflöde, säger Karin Bernhardsson.

För det går att driva restaurang och samtidigt vara snäll mot miljön.

Läs alla nomineringar här.