sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

Södra Teatern och Hammarby Fotboll samarbetar för ett bättre samhälle

Södra Teatern är ny officiell partner till Hammarby Fotbolls samhällsinitiativ Samhällsmatchen.

– Vi är oerhört stolta över att vara en del Bajenland och det är en självklarhet för Södra Teatern att delta i Hammarby Fotbolls arbete för att göra samhället bättre. Samhällsmatchen är ett fantastiskt initiativ, säger Samuel Laulajainen, vd Södra Teatern.

Som officiell partner till Samhällsmatchen kommer Södra Teatern att medverka i samband med Samhällsmatchens olika initiativ, men också vara en engagerad aktör i verksamhetens fortsatta utveckling. Redan i våras deltog Södra Teatern i Samhällsmatchens sommarjobbmässa på Tele2 Arena och träffade hundratals arbetssökande ungdomar i åldrarna 16–20 år. I sommar och höst väntar fler aktiviteter.

– Hammarby Fotboll och Södra Teatern har redan byggt upp ett bra samarbete och Samuel och gänget på Södran är väl insatta i vad Samhällsmatchen är och vad det betyder för våra supportrar. Tillsammans kommer vi att kunna höja nivån, säger Abel Abraham, CSR-ansvarig Hammarby Fotboll.

– Vi är mycket glada och stolta över att Södra Teatern nu valt att ingå detta samarbete med oss. Södra Teatern är en institution på Södermalm med en stark kultur och identitet och som utgår ifrån samma geografiska punkt som vi. Att Södra Teatern nu väljer att engagera sig i Samhällsmatchen visar på att vi gör bra saker samt att de, tillsammans med oss, vill vara med och beröra individer. Vi ser att det finns många korrelationer mellan oss och tillsammans hoppas vi kunna göra många bra saker för människorna i vårt gemensamma upptagningsområde, säger Hammarby Fotbolls vice vd Markus Nilsson.

Om Samhällsmatchen

Samhällsmatchen är ramverket för Hammarby Fotbolls insatser i samhället och handlar mer om matchen utanför de kritade linjerna än vad som sker på fotbollsplanen. Genom Samhällsmatchen visar Hammarby Fotboll hur man som idrottsförening kan vara med och bidra med olika lösningar, med konkreta och mätbara insatser, inom olika samhällsutmaningar. Samhällsmatchen är ett långsiktigt och levande initiativ som kommer att utvecklas löpande för att svara upp mot aktuella utmaningar.

Läs gärna mer: www.samhällsmatchen.se

Samhällsmatchen tar utgångspunkt i tre av FN:s globala hållbarhetsmål: