Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern

Södran tvingas avsluta demokratikampanjen #politisktmeddelande

Varför, berättar Södra Teaterns vd och konstnärliga ledare Ingmari Pagenkemper i ett öppet brev.

Under helgen har jag tagit emot en uppsjö av hatiska mejl och kommentarer kring mitt uttalande i Södra Teaterns demokratikampanj #politisktmeddelande. Kritiken har främst handlat om att jag med mitt uttalande “F*CK SD” bidrar till ett hätskt debattklimat. De må vara så att mitt meddelande inte var konstruktivt, men jag som privatperson uttryckte min frustration mot ett parti som står för precis allt jag avskyr. Jag anser att SD är ett hot mot yttrandefriheten och demokratin genom att exkludera en stor del av Sveriges befolkning. Vi måste stå rakryggade, det går inte att tiga ihjäl förtryck.

Södra Teaterns kampanj utgår från att alla ska få göra sin röst hörd. Vi publicerade alla meddelanden som kom in till oss, bortsett från enstaka undantag, med ambitionen att få politiker uppmärksamma på folkets åsikter. Då fokus nu har hamnat på mig och Sverigedemokraterna väljer vi att avsluta kampanjen då den motverkar sitt syfte.

Oh, och btw, Södran tar inte emot skattepengar. Vi är ett vinstdrivande aktiebolag!

Ingmari Pagenkemper