sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

Succéfestivalen Sthlm Americana tillbaka 2019 – större än någonsin!

Nu är det klart att endagsfestivalen Sthlm Americana återvänder till Södra Teatern för tredje året i rad.

Hyllningskören har talat högt och tydligt. Endagsfestivalen Sthlm Americana på Södra Teatern den 16 juni – med artister som Jason Isbell, Lindi Ortega, Whitney Rose och John Moreland – blev ett festivalminne för evigt inkarvat i historien.

“Att säga något dåligt om denna festival är faktiskt fullständigt omöjligt.”Ernst Adamsson Borg för HYMN 18/6-18

Nu är det klart att succéfestivalen återvänder till Södra Teatern 2019 för tredje året i rad, och då ännu större. Förutom konserter i den anrika teatersalongen och under bar himmel på Mosebacketerrassen öppnas också dörrarna till Kägelbanan – Södra Teaterns största konsertlokal. Den 15 juni 2019 förflyttas Mosebacke till den amerikanska södern med de allra bästa americana-artisterna.

– Det känns jättekul att vi har fått så otroligt bra respons. Och vi är supertaggade på att kunna ge tillbaka nästa år genom att göra Sthlm Americana ännu större. Södra Teatern är verkligen en gömd pärla för den här typen av festival, säger Fredrik Granberg, producent Södra Teatern.

“Sthlm Americana är en bara årsgammal festival som redan visat sig högkvalitativ.”Po Tidholm för Dagens Nyheter 18/6-18

– Målet har hela tiden varit att göra en festival som vi själva inte hade missat, och det känns som vi med marginal uppfyllt det hittills. Tidigare har man varit tvungen att åka till amerikanska södern för att få uppleva något liknande. Men vi ska inte vara nöjda med det, utan kommer även i fortsättningen att satsa på ett högkvalitativt artistutbud där den familjära känslan också är otroligt viktig. Det gör Södran och Mosebacke till en självklar plats att utveckla festivalen framåt, säger Mikael Nilsson, grundare och arrangör Sthlm Americana.

Måndag den 25 juni släpps ett begränsat antal Early Bird-biljetter till festivalen 15 juni 2019. Artister släpps löpande fram till festivalen.

Köp biljett