sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

Svartvitt smink, indieös & britter

Helgens klubbar på Södran bjuder på bland annat Stay Shoreline-legender, Stubborn Heart Soul Club's tvåårskalas och Bangers 'n' Mash.

På Klubb I-D-I-O-T skapar Stay Shoreline-legenderna Wilhelm Tengdahl och Henric De La Cour alltid svettigt kaos med indie, pop, floorfillers, decadance och mörka partyhits. Lördag gästas klubben, som är döpt efter The Hives gamla dänga A.K.A I-D-I-O-T, av inga mindre än Junior Brielle. Bröderna från Norrland som redan har lyckats hitta en plats i rampljuset. Duon bor numera i Stockholm och släppte i våras EP:n Blod som fick fina recensioner och hamnade på flera av Spotifys stora spellistor. Musikjournalisten Fredrik Strage utnämnde också Blod till Årets debutalbum i TV4 Nyhetsmorgon.

I början av året var de support åt Vita Bergen på ett utsålt Debaser Strand, duon har öppnat för Azure Blue och fyllt Debaser ännu en gång och de har turnérat i Norge som support till Violet Road. Under sommaren har duon spelat och lockat storpublik på både Storsjöyran och Stockholmsfestivalen Let Make Love Great Again.

Vilken låt av The Hives som Junior Brielle väljer att framföra vid tolvslaget är inte känt – utan som alla gånger förr överraskas vi alla, inkluderat Wilhelm Tengdahl och Henric De La Cour. Men räkna med stänk av svartvitt smink och indieös!

Wilhelm Tengdahl och Henric De La Cour på Klubb Idiot

Storbritannien på Södran

Fredag intar Södrans kultklubb Bangers ‘n’ Mash med Robert Plaszczyk och Weeping Willows frontfigur Magnus Carlson Södra Bar. Den här gången har de bjudit in britten John McClure från Reverend and The Makers.

I Mosebacke Etablissement firar Stubborn Heart Soul Club tvåårsjubileum på lördag med en av Storbritanniens främsta dj’s, Mr John Weston (Middleton Allnighter) och Sveriges egen mod-sound-prins Marcus Hjoberg. Tillsammans spelar de det bästa inom 60’s Northern Soul och R’n’B.

Fredag

Bangers ‘n’ Mash med John McClure från Reverend and The Makers
Södra Bar (våning 3), 22.00–03.00

Fade med Soraya Bay, Caffe & Molly
Mosebacke Etablissement (våning 1), 22.00–03.00

Lördag

Klubb I-D-I-O-T med Junior Brielle LIVE
Södra Bar (våning 3), 22.00–03.00

Stubborn Heart Soul Club – 2-årsjuileum
Mosebacke Etablissement (våning 1), 22.00–03.00