sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

Svenska Akademien och Jonas Lundqvist till Mosebacke­terrassen 2018

Legendariska gruppen Svenska Akademien gör comeback efter fem års tystnad och högaktuella Jonas Lundqvist följer upp en slutsåld konsert på Kägelbanan.

Nedräkningen till Södra Teaterns rekordsommar på Mosebacketerrassen har börjat.

Fredag den 16 mars, ställer sig Jonas Lundqvist på scenen i ett fullknökat Kägelbanan. Efter släppet av hans hyllade tredje album, Affärer, i februari sålde biljetterna slut direkt. Nu kan vi stolt meddela att han kommer tillbaka till Södra Teatern, men då för en konsert på Mosebacketerrassen under bar försommarhimmel.

Jonas Lundqvist | Mosebacketerrassen den 14 juni | Biljetter ute nu

Den numera legendariska gruppen Svenska Akademien bildades i Landskrona i slutet av 90-talet. 2001 debuterade de med EP:n Snapphaneklanen och fortsatte som tåget med fyra fullängdsalbum de följande sex åren. Gruppen har gjort sig kända för hejdlösa konserter – fartfyllda och energiska framföranden tillsammans med skarpa, politiska texter som deras stora fanbase över hela Sverige älskar.

Nu är det hela fem år sedan gruppen uppträdde tillsammans och till sommarens comeback på Mosebacketerrassen den 14 augusti lovar de det bästa från hela låtkatalogen.

– Mosebacketerrassen är en av Stockholms pärlor. Nu när vi ska spela där igen är vi supertaggade och jag kan lova massor av energi. Vi ska bjuda på det bästa från hela vår låtkatalog, allt från liveklassiker till sånt som sällan spelats på konserter förut, säger Sture Allén den Yngre från bandet.

Svenska Akademien | Mosebacketerrassen den 14 augusti | Biljetter ute nu

Se sommarens konsertdatum här