sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

Upplev Stockholms nya designvecka på Mosebacke

Stockholms nya designvecka – Summer Design Week – tar plats i Söders kultur- och designkvarter Mosebacke Design District. Tillsammans hyllar vi nordisk design med utställningar, samtal och mingel.

För allra första gången presenteras Stockholm Summer Design Week (20–26/8) – en helt ny designvecka där Stockholm, men framför allt Södermalm, fylls med intressanta event för att hylla nordisk design. Stockholmare, nationella och internationella besökare samlas för att besöka öppna showrooms, talks, utställningar och mingelkvällar.

Under veckan bjuder Mosebacke Design District in till utställningar, designsamtal med Mark Isitt, gymbag-workshop, invigning av galleriet TRAPPHUSET och mycket mer.

Summer Design Week är en sommarupplaga av succén Stockholm Design Week i februari och samlar designaktörer för att främja nordisk design och lyfta Stockholm som designstad. För att vidga designbegreppet är det en stor variation av event under veckan som inkluderar skilda perspektiv av vad design kan vara. Veckan lyfter de hetaste trenderna inom design och har 2018 ett fokus på hantverk, hållbarhet, entreprenörskap och innovation. Läs mer på: www.summerdesignweek.com.

Program Mosebacke Design District – Summer Design Week 2018

20–26/8 15.00–20.00, Södra Teatern, foajén
UTSTÄLLNING BUTIKEN REPUBLIKEN
“Light sculptures reminiscing of peculiar creatures” – Jakob Uhlin och konstnären Björn Atldax ställer ut innovativa ljusskulpturer.

23/8 15.00, Mosebacke Torg
SUMMER DESIGN TALKS: MODERATOR MARK ISITT
Samtal mellan olika svenska formgivare för att diskutera olika aspekter av formgivning och design. Moderator är Mark Isitt, tidigare chefredaktör för Forum AID.

23/8 18.00, Fiskargatan 8
INVIGNING TRAPPHUSET
Woodstockholm och ägarna av fastigheten Fiskargatan 8 har tillsammans skapat “Trapphuset”, ett galleri för samtida konst och design.

23/8 16.00–17.00, Tjärhovsgatan11
NOFO Hotel bjuder in till visning av sina nyrenoverade lokaler i industriell vintage design samt mingel på innergården.

23–25/8 11.00–18.00, Hökens gata 8
GYMBAG WORKSHOP
Gör din egen gymbag med JR Work Shop.

21–25/8  11.00–18.00, Svartensgatan 10
Jon Eliason Design Studio visar ny design för Ikea, Orrefors Jerverk och Ihreborn furniture. Grand opening 23/8 klockan 17.00.

23/8 17.00–22.00, Hökens gata 8
Playful visar “Stockholm from Above by Antonio Aguilar” och bjuder på chokladprovning.

Mosebacke, Stockholms högsta punkt och ett av Stockholms mest mytomspunna och genom historien vibrerande torg är känt som en samlingsplats för konstnärer, författare och musiker. I de omgivande kvarteren huserar än i dag många av Sveriges mest intressanta formgivare, konstgallerister, nischade butiker och restauranger. Under projektet Mosebacke Design District samarbetar dessa kreativa krafter för att främja unik design, mat, dryck och mycket mer. Mosebacke Design District organiseras av Mosebacke kulturförening.

Läs mer om Mosebacke Design District på www.mosebackedesigndistrict.se.