sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

VICE och Södra Teatern presenterar VICE Talks

Föreläsningar och panelsamtal om ett tryggt nattliv.

Den 7 maj bjuder VICE och Södra Teatern in till en eftermiddag med samtal om ett tryggt och drogfritt nattliv. Annika Ljung, gruppchef Narkotikagruppen Södermalm, deltar tillsammans med bland andra Ingmari Pagenkemper, vd och konstnärlig ledare Södra Teatern, i ett panelsamtal om Stockholms natt- och klubbliv. Se alla paneldeltagare här.

Innan panelsamtalet föreläser Fiona Measham, grundare av The Loop och professor i kriminologi på Durham University sedan 2013. Hon har forskat om trender i drogbruk och drogpolitikens konsekvenser i över 25 år.

“Jag är en nattmänniska och har alltid varit det. Det finns något spännande med natten som jag fortfarande känner av: det är mörkt, det är farligt och det är kul. Jag är totalt ointresserad av mornar. Morgonmänniskor är så tråkiga som man kan bli.” – Fiona Measham

Läs hela intervjun i VICE här.

VICE i Europa har bevakat nattliv och festivaler i över tio års tid och arbetar i nära relation med internationella skademinimeringsorganisationer som The Loop och Global Drug Survey. VICE upplever att Sverige ligger efter där andra EU-länder betraktar nattliv som en egen stark ekonomi, en så kallad Night Time Economy. Med VICE Talks vill vi prata om hur vi kan börja betrakta nattliv som en miljö att arbeta MED i stället för MOT.

Attenda FB-event här

Vad: VICE Talks
När: Måndag den 7 maj – föreläsning: 16.00 / panelsamtal: 17.30
Var: Södra Bar (våning 3), Södra Teatern
Fri entré! OSA här.