sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

Way Out West startar på Södran

Fri entré, fyra artister, tre DJ:s, två scener och en stor dos good vibes.

Andra året i rad förfestas det på Södra Teatern innan alla styr kosan mot Göteborg och Slottsskogen. Årets Way Out West Pre-party huserar i Södra Bar (våning 3) och Champagnebaren (våning 7) onsdagen den 1 augusti med fyra artister och en radda dj:s.

UK-rapparen Avelinos framgångar de senaste åren är ett tydligt kvitto på hans talang. Med sin melodiska och innehållsrika approach till genren har han etablerat sig som ett av de allra mest spännande hiphopnamnen från de brittiska öarna just nu.

Grymma Newkid släppte debutalbumet Alexander JR Ferrer 2011 innehållande bland annat hitsingeln Jag gråter aldrig i regnet och låten Luftens hjältar (med gästspel från Lorentz och Ison Glasgow). I år släpptes EP:n döpt SS18 och mötte jubel både från press samt förväntansfulla fans, nya som gamla.

EP-aktuella Maja Francis har sedan debuten 2015 målat upp en värld av neonfärgade syntar, bombastiska trummor och himlastormande känslor. Den 15 juni släpptes Cry Baby Pt2 som innehåller nya låtar och är avslutningen på den känslocykel som påbörjades när Cry Baby Pt1 släpptes i mars. Feel, break, grow och shine utgör känslocykeln som är en påminnelse om att vi måste vara i våra känslor för att kunna komma ur dem.

Popässet Anna Leone har kallats för Sveriges nästa stora export, och med debut-EP:n Wandered Away i lurarna är det svårt att inte hålla med. Men unik känsla för melodier, ett målande språk och låtar som berör ända in till benmärgen är Anna Leone en extraordinär talang som inom kort kommer att ta nästa steg i karriären. Det här är en artistresa du vill följa från start.