sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Humor / Samtal

Strage on Stage – Luciakväll med Fredrik Strage

Luciakväll med Fredrik Strage

Natten går tunga fjät den 13:e december men inte lika tunga som Fredrik Strages anekdoter när föreställningen “Strage on stage” återvänder till Södra teatern en sista gång. Fira Lucia genom att se denna fusion av föreläsning och popkulturell predikan som handlar om rockmytologi, popnostalgi, idoldyrkan, vinylfetischism och oläsliga bandloggor.

Som skribent, poddare, författare och dj har Fredrik Strage i mer än 30 år ägnat sig åt popmusik. På Södra teatern bjuder han på en underhållande och överraskande show om sitt liv vid kravallstaketet, om rädslan för att bryta lårbenshalsen i en moshpit och om huruvida musik betyder lika mycket nu som förr.

På åttiotalet var “Luciarock” ett begrepp. Det arrangerades konserter och visades rockgalor i tv, säger Fredrik Strage. Genom att framföra “Strage on stage” en sista gång på Lucia hoppas jag skapa samma vibbar som den klassiska Luciarocken som sändes från Westfalenhallen i Dortmund 1983 med bland andra Iron Maiden och Def Leppard. Till skillnad från de banden spelar jag inte metal utan pratar bara om den. Men publiken kommer garanterat att headbanga även till “Strage on Stage”.

Speltid: 1 timme 20 min
Foto: Alexander Adolfsson

Vi på Södra Teatern gillar säkra och trygga evenemang! Därför ber vi dig observera att du kommer att behöva visa vaccinationsbevis för att komma in på detta evenemang. Vaccinationsbevis gäller efter regeringens beslut för alla inomhusevenemang med mer än 100 besökare från 1 dec. För att säkert delta på evenemanget så ordnar du enkelt vaccinationsbevis via www.covidbevis.se. Vaccinationsbevis gäller för alla besökare över 18 år. Du kommer att behöva visa din biljett, vaccinationsbevis och legitimation för att komma in på evenemanget.