sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Klubb

Stubborn heart soul club

med Thorsten Wegner [DEU]

Den 13 oktober välkomnar vi Mr Pure Soul Records, Thorsten Wegner, från Hamburg bakom Mosebacke Etablissements skivspelare. I månader har vi försökt få Thorsten att komma till Stubborn Heart, men förutom att vara en av Tysklands bäste dj:s, är han först och främst en av Europas främsta skivhandlare och inte helt lätt att boka in. Varje gång vi försökt få hit honom har han varit på resande fot i USA för att gräva fram det vi alla älskar mest, riktigt bra och sällsynt soul.

Vi är med andra ord otroligt glada att Thorsten äntligen tar med sig sina soulpärlor från andra sidan Atlanten till oss så missa inte lördagen den 13 oktober, då det dags att glömma alla sina sorger och dansa till världens bästa musik med Thorsten och klubbens residents Andreas Dienel, Eike Delic and Challe Elliot.


På Stubborn Heart spelar vi det bästa från 1960-talets skitiga r ‘n’ b och rykande soul. Den odödliga musiken från det svarta Amerika med sin drivande bas, kraftfulla blås och sångare som fullkomligt tömmer själ och hjärta. I detta hisnande decennium erövrade afroamerikanska artister såsom The Four Tops, James Brown and Fontella Bass topplistor jorden runt.

Skivbolag som Motown, Chess eller Atlantic var riktiga hitfabriker. Flera mindre skivbolag i USA följde i deras fotspår för att hitta nästa stjärna och hitlåt. Några gjorde succé lokalt men de flesta lyckades inte trots att deras musik var fantastisk. Stubborn Heart och deras gäst-dj:s ger dessa bortglömda soulpärlor en andra chans på Mosebacke Etablissements dansgolv. Hela natten spelar de vinylsinglar med grymt svängiga låtar som förtjänar att bli oförglömliga hits.

Ta på dansskorna och förbered dig på ännu en magisk kväll med den bästa musiken. Vi ses på dansgolvet.

Besök på Facebook