sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Superorganism [GBR]

Sprudlande London-oktett på svensk mark för första gången

Då och då dyker det upp band som lyckas fånga allt som är spännande med samtiden. År 2017 kan det bandet mycket väl vara kollektivet Superorganism. Med rötterna i popens gyllene förflutna, och blicken fast riktad mot nya möjligheter och horisonter, har denna London-oktett introducerat sig som något av det bästa 2017 har kunnat erbjuda. Resan som precis påbörjats kommer heller inte stanna där – mer musik är på ingång, och nu kan vi presentera Superorganism på svensk mark för första gången. Den 26 februari står gruppen på Kägelbanans scen.

“They will fuck with your brain, turn it inside out, make you question what you knew to be possible from the art of using instruments to make music” – Noisey

Superorganism är ett sprudlande och gränslöst kollektiv bestående av åtta musiker hemmahörande över hela världen, varav sju just nu bor tillsammans i ett riktigt kollektiv i södra London. Det var i samma hus som projektet började ta fart, och efter att ha spelat in grunderna till genombrottshiten Something for Your M.I.N.D. och skickat den till deras kompis Orono som just då studerade i USA, förstod samtliga att det här hade potential att bli betydligt mycket mer än en hobby.
Sedan dess har gruppen fått sin musik uppmärksammad av bland annat Frank Ocean och Ezra Koenig, gjort ett hyllat TV-framträdande på Jools Holland och skrivit på för indiegiganten Domino Records. Superorganism gjorde sin första livespelning så sent som i höstas – att vara med på den här resan från ruta ett rekommenderas starkt.


Presenteras i samarbete med Luger. Med reservation för ändringar.

kk_liten

Kulturkompis – Make Friends Through Culture ger nyanlända och etablerade svenskar möjligheten att gå på kulturaktiviteter tillsammans – konsert, bio, museum eller liknande.

Besök på Facebook