sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Systraskap

Eufori, vilda solon och kampsånger

Den 9 december intar Systraskap Södra Teatern med en liveshow du sent ska glömma.

Systraskap har otaliga gånger blivit omnämnda för sin musikaliska genialitet och energi på scenen. Efter att ha agerat kompband åt både Adam Tensta och Maxida Märak är duon tillbaka med ett nytt EP-släpp och egen turné.

Systraskap står i fokus denna kväll och utlovar en konsert fylld av eufori, vilda solon och politiska kampsånger med material från både nya EP:n och tidigare hyllade MVIMW.

Dessutom gästas duon av inga mindre än Adam Tensta, Maxida Märak och Marit Bergman. Alla kompade av Systraskap. Och fler hemliga gäster utlovas.

– Det är en ära för oss och ett kärt återseende att få med Adam och Maxida som gäster efter att ha gjort turnéer tillsammans med dem båda. Och att Marit Bergman också ansluter är överepiskt. Den här kvällen kommer att gå till historien, och på riktigt – ni vill inte missa den!

Med singeln Let’s start a revolution skapade Systraskap en nutida kampsång som kallats ”2014 års anthem”. I början av 2015 släpptes det hyllade albumet MVIMV, något som fick Hymns recensent Kalle Larsson att utbrista att produktionerna gör många gaggiga gubbproducenter gröna av avund, och Stefan Herdell på LT att skriva: “Jag har aldrig gett högsta betyg till en debut eller en svensk platta tidigare. Men nu i dag, i Sverige 2015, så känns MVIMW lika viktig som när Daft Punk släppte sin debut Homework. I januari i år sågs Systraskap tillsammans med Adam Tensta framföra en specialtolkning av Tenstas Svart Bäbis i P3 Guld.


Presenteras i samarbete med Appelgren + Friedner. Med reservation för eventuella ändringar.