sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Tarabband [IRQ/SWE]

Arabisk musik från Sverige

Blanda arabisk musik med nordisk folkmusik, jazz, latinsk och persisk musik så får du Tarabband! Det är arabisk musik från Sverige, om musikgruppen själv får beskriva sin stil.

Gruppens namn är hämtat från det arabiska begreppet ”tarab” som syftar på den djupa kontakten som kan uppstå mellan musiker och publik. Sångerskan Nadin Al Khalidi gillar nämligen att ha en dialog med sin publik och hon pratar gärna om världspolitik mellan låtarna. Hennes låttexter tar oss med på hennes livsresa från hemlandet till livet i exil och pånyttfödelse. Repertoaren är hämtad både från de traditionella arabiska sångerna och från bandets egna kompositioner. På scen har Nadin Al Khalidi sällskap etablerade musiker från Sveriges folk- och världsmusikscener.

TIPS! Kombinera med konserten med Cairokee på Kägelbanan samma kväll och gå på båda konserterna för 220 kr (ord. 300 kr)! Klicka här för att boka kombinationsbiljett.

Foto: Sherwynd Rylan Kessler


Presenteras av Riksteatern. Med reservation för eventuella ändringar.