sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Teenage Fanclub [GBR]

Vinterns stora indiehöjdpunkt!

Glasgow-legenderna Teenage Fanclub har sedan starten 1989 gjort sig kända som popkonnässörer utav rang. Med klassiker som debuten A Catholic Education och den omåttligt hyllade Bandwagonesque är Teenage Fanclub ett av indierockens absolut viktigaste band. Bara förra månaden landade album nummer 10 i ordningen, starka Here, som vittnar om ett band vars kreativa kurva inte på långa vägar har börjat plana ut. Den 14 februari har vi den stora äran att kunna välkomna Teenage Fanclub till intima Kägelbanan i Stockholm för en kväll i de vackra melodiernas tecken.

Teenage Fanclub var ursprungligen rotade i kaotiskt gitarrskrammel men har med tiden allt mer förfinat sitt sound. I fokus har dock alltid melodierna och det fina hantverk som legat bakom varit. Det stora genombrottet kom med Bandwagonesque 1991 som Spin Magazine satte som det bästa albumet det året – tvåa kom Nirvanas Nevermind. Live brukar bandet varva material av sina tre huvudsakliga låtskrivare – Norman Blake, Raymond McGinley och Gerard Love – vilket gör konserterna till uppvisningar i hur bra låtar skrivs, och Teenage Fanclub är just ett band som sitter på en förkrossande stor skara bra låtar.

Senast bandet besökte Sverige var 2010 då lokaler i våra tre största städer alla förvandlades till platser för magiskt musicerande. Nu, sju år senare, återvänder bandet till Sverige för en intim spelning i huvudstaden. Med nytt material och en svårslagen katalog att luta sig emot är detta en av vinterns stora indierockhöjdpunkter. Biljetterna är släppta!


Presenteras i samarbete med Luger. Med reservation för eventuella ändringar.

kk_liten

Kulturkompis – Make Friends Through Culture ger nyanlända och etablerade svenskar möjligheten att gå på kulturaktiviteter tillsammans – konsert, bio, museum eller liknande.