sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Teitur [FRO]

Talangen som hittat lyckan i de små sakerna

Fem år har gått sedan vi senast hörde något från singer/songwritern Teitur, nu är han tillbaka med albumet I Want To Be Kind.

I Want To Be Kind släpps nästan fem år efter Story Music (2013). Under tiden har Teitur bland annat skrivit och spelat in klassisk musik med underbarnet Nico Muhly, gjort TED Talks i Vancouver och turnerat i Sydamerika. Albumet I Want To Be Kind är inspelat i New York i samarbete med producent Thomas Bartlett (Surfjan Stevens, The National, Glen Hansard, Martha Wainwright med flera). Albumet handlar om att hitta en plats att kalla hem och om att finna lyckan i de små sakerna i livet, till ljudet av en färöisk lycklig man.

Teitur Lassen är född och uppvuxen på Färöarna men flyttade som 17-åring till Köpenhamn. Han är van att uppträda på scener runt om i norden och sålde under 2018 ut flertalet konserter runt om i Danmark. Med två danska Grammys, över 1.000 konserter och åtta studioalbum i bagaget har Teitur bevisat sin talang att fånga lyssnaren i ett intensivt och förförande grepp.

Teitur debuterade år 2003 med klassikern Poetry & Aeroplanes. Med tiden har Teiturs konstnärliga ambitionsnivå stigit och nya I Want To Be Kind är inget undantag.


Med reservation för ändringar.