Vi söker en teknikerVill du vara med och skapa fantastiska event och konserter på Södra Teatern? Vi söker dig med stort teknikintresse, ett intresse för helheten och samtidigt ett öga för detaljer.


I rollen som tekniker är du vår kontaktyta mot våra företagskunder och samarbetspartners samt band och artister. Kontaktkanalerna är på plats, där du ansvarar för att de får snabb och proffsig hjälp. Arbetsuppgifterna varierar från dag till dag mellan att vara scenchef, ljudtekniker, ljustekniker och bildtekniker.

Vi söker dig som är kunnig inom de AV-tekniska områdena, ljud, ljus och bild. Den stora vikten ligger i att du är serviceinriktad, stresstålig och professionell i ditt yrkesutövande. Vi ser att du som AV-tekniker snabbt kan sätta dig in i olika kunders behov och önskemål för att snabbt kunna hitta den bästa lösningen för den specifika beställaren. Du ska vara en självgående person som tar ansvar och egna initiativ. Vi ser även att du har en positiv serviceattityd.

Utgångspunkten för ditt arbete är att sträva efter kvalitet och effektivitet i alla led. För att uppnå företagets mål krävs noggrannhet och snabbhet i kombination med en förståelse för kundens behov. Du är självgående och ser bara möjligheter och lösningar. Dina personliga prestationer är viktiga men det team du ingår i är din styrka och du har ansvar för att medverka till en positiv arbetsmiljö som präglas av en ömsesidig respekt mellan kollegor.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i en liknande miljö för att snabbt kunna komma in i flödet av evenemang och konserter. Arbete på kvällar och helger är en del av tjänsten.

Om arbetsplatsen Södra Teatern / Stockholm Live
Södra Teatern på Mosebacke är ett av Stockholms äldsta och mest mytomspunna kulturetablissemang. Här har nöjeshistoria skrivits sen 1859 och idag presenterar vi ett brett utbud inom konserter, scenkonst, nattklubb, möten och event. Vår event- och mötesverksamhet är en stor och viktig del och ett av våra fokusområden nu och framåt. Södra Teatern är sen 2021 en del av Stockholm Live och ASM Global. Stockholm Live driver Nordens mest besökta arenor i form av Avicii Arena, Friends Arena, Tele2 Arena, Södra Teatern, Annexet, Hovet samt åkattraktionen SkyView och utomhusscenen Betongparken. Stockholm Live är en del av ASM Global, ett världsledande företag inom arenadrift och evenemangsstrategi som driver över 325 arenor, stadium, kongresscenters samt teatrar världen över.

Arbetsuppgifter:

 • Bemanna under evenemang och konserter som tekniker
 • Se till att all teknisk utrustning är iordningställd i våra lokaler
 • Service och underhåll utav all AV-utrustning
 • Vara delaktig i planeringen och genomförandet av olika konferenser, evenemang och konserter
 • Leda inhyrda tekniker i deras arbete
 • Delta aktivt i veckovisa möten gällande drift och bokning
 • Hålla dig uppdaterad på vad som sker i huset
 • Samarbeta med kollegor och kunder för att säkerställa att tekniken möter kraven för varje evenemang

  Vi söker dig som:
 • Har relevant utbildning inom ljudteknik, videoproduktion, datakommunikation eller liknande område.
 • Har god erfarenhet av ljud och/eller ljus en liveeventmiljö och är villig att lära dig andra teknikslag
 • Har förmåga att effektivt felsöka och lösa tekniska problem med AV-utrustning.
 • Gärna kan något av följande teknisk utrustning: Avid Profile SC48, Avolites Arena.
 • Har en hög social kompetens, är lyhörd och är en duktig kommunikatör
 • Är flexibel och lösningsorienterad
 • God förmåga att samarbeta med andra teammedlemmar och kunder

  Information om tjänsten:
  Detta är en tillsvidareanställning på heltid och du rapporterar direkt till vår tekniska chef Joakim Hammar. Startdatum så snart som möjligt. Provanställning tillämpas och urval sker löpande under rekryteringsprocessen.

  Ansökan: 
  Du ansöker genom att maila ditt CV och personligt brev till joakim.hammar@sodrateatern.com. Har du frågor kring tjänsten är du också välkommen att kontakta Joakim.