sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

The Cadillac Three [USA]

Country Fuzz med rötterna i sydstatsrock & country

Jaren Johnston, Kelby Ray och Neil Mason är alla från Music City och har känt varandra sedan tonåren. Tillsammans med Ben Brown bildade de rockbandet American Bang 2005 och när bandet splittrades fortsatte trion tillsammans i vad som senare kom att bli The Cadillac Three. De beskriver själva sin musik som “Country Fuzz”, och hämtar inspiration från rötterna i både sydstatsrock och country. Bland deras favoritartister hittar man givetvis ZZ Top, men de hyllar även samtida progressiva country-hjältar som Sturgill Simpson.

De har stått på scen ihop sedan de var 15, och det är tydligt när man ser dem live att det är där de hör hemma. Sedan själv-betitlade debutalbumet 2013 har de gjort sig ett namn som en rykande live-akt, och har genom sångaren Jaren även bidragit till list-hits för andra artister, som bland annat You’re Gonna Fly med Keith Urban, Southern Girl med Tim McGraw och Days of Gold med Jake Owen.

Singeln The South med gäst-inhopp från Dierks Bentley, Eli Young och Florida Georgia Line var deras första känning på hitlistorna, för att sedan följas upp med bland annat White Lightning innan tredje albumet Bury Me In My Boots kom ut sommaren 2016. Fjärde fullängdaren Legacy kom ut 2017, och även om de har besökt Stockholm en gång tidigare, 2014 – då som öppnare för Eric Church på Nalen 2014 – så är det första gången i Sverige för en spelning i eget namn när de ställer sig på Kägelbanans scen i November.


Presenteras i samarbete med Northern Trail. Med reservation för ändringar.

kk_liten

Kulturkompis – Make Friends Through Culture ger nyanlända och etablerade svenskar möjligheten att gå på kulturaktiviteter tillsammans – konsert, bio, museum eller liknande.

Besök hemsidaBesök på Facebook