sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

The Dandy Warhols på Mosebacketerrassen

Live är The Dandy Warhols såpass bra att de blev signade till ett skivbolag under deras allra första gig! Nu har du chans att uppleva magin själv. 5 juni intar de Mosebacketerrassen tillsammans med ShitKid

The Dandy Warhols är bandet bakom obevekliga hits som ”Bohemian Like You”, ”We Used To Be Friends” och ”Not If You Were The Last Junkie On Earth”, och som förevigades i den hyllade och Sundance-prisade musikdokumentären ”DiG!”.

Bandet bildades i skuggan av grungens primetime i Portland, Oregon 1994. Med influenser från brittpopen, som just då regerade på andra sidan Atlanten, 60-talets garagerock och 80-talets shoegaze, påbörjade de en karriär som skulle innefatta nio studioalbum och 27 singlar – hittills.

Sedan starten har The Dandy Warhols seglat genom, och förbi, de ständigt omväxlande musiktrenderna. Courtney Taylor-Taylor (sång, gitarr), Zia McCabe (keyboard), Peter Holmström (gitarr) och Brent DeBoer (trummor) har haft hitsinglar, åkt på världsturnéer och spelat, spelat, spelat. De spelade till och med under upploppen i Grekland 2008. De har även överlevt skiftet från vinyl och kassett till CD, CD till streams, och tillbaka till vinyl igen. Och genom allt det här har de fortsatt att vara samma synergistiska enhet.