sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

The Head and The Heart [USA]

Magisk indiefolk från Seattle – supportas av Smith & Thell

The Head and The Heart återvänder till Sverige med sin magiska indiefolk för ett intimt framträdande på Kägelbanan i Stockholm den 15 januari – med nya albumet Signs of Light i ryggen och support av Smith & Thell.

The Head and The Heart bildades år 2009 i Seattle i nordvästa USA och väldigt snart efter det hade de både spelat in och släppt sitt debutalbum The Head and The Heart själva – ett album som de sålde på hembrända CD-skivor vid livegig. Bandet uppmärksammades snabbt i hemstaden och i november 2010 skrev de på för anrika Seattle-labeln Sub Pop, som återsläppte debutalbumet med nytt material i april året därpå. Succén var ett faktum och snart turnerade de världen över inför fulla hus och till lysande recensioner.

The Head and The Heart andra album Let’s Be Still anlände 2013 och återigen höjdes de till skyarna, men efter den följande turnén valde bandet dock att ta en paus. Bandmedlemmarna flyttade till olika städer och sysslade med helt olika saker – allt från att skriva musik åt legendariska Mavis Staples till att träna kung-fu i Kina till att leva avskilt från världen i Klippiga bergen och göra volontärarbete i Haiti – innan de förra sommaren återförenades för att spela in vad som skulle bli Signs of Light.

Med nya albumet Signs of Light har The Head and The Heart tagit ytterligare ett steg framåt, med ett större och starkare sound samtidigt som de bibehållit den personlighet och direkthet som alltid definierat bandet. Söndagen den 15 januari gör The Head and The Heart entré på Kägelbanans scen – för sin första spelning i Sverige sedan hösten 2011.


Presenteras i samarbete med Luger. Med reservation för eventuella ändringar.