sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

The Low Anthem [USA]

Indiefolkhjältarna är tillbaka med ny skiva

Biljettsläpp 1/7 10:00!

De amerikanska indiefolkhjältarna i The Low Anthem återvänder till Sverige i höst för första gången på över fem år för ett otroligt efterlängtat framträdande på Kägelbanan i Stockholm den 26 oktober med hyllade nya albumet Eyeland i ryggen.

The Low Anthem bildades av Ben Knox Miller och Jeff Prystowsky 2006 och självsläppte sitt debutalbum samma år, innan de fick sällskap av Jocie Adams för uppföljaren What The Crow Brings året därpå. Bandets riktiga genombrott kom dock inte förrän med deras tredje album Oh My God, Charlie Darwin som de själva släppte 2008 men som snabbt drog till sig stor uppmärksamhet världen över, vilket ledde till att The Low Anthem signade med anrika Nonesuch Records och Bella Union som återsläppte albumet ett år senare. Efter att ha turnerat världen runt återvände de till studion och resultatet blev 2011 års Smart Flesh som återigen följdes av slutsålda turnéer världen över – innan bandet drog sig tillbaka och jobbade på nytt material. Under tiden har delar av bandets line-up hunnit bytas ut och de skapade filmmusiken till den prisbelönta Arcadia, samtidigt som de utvecklades med stormsteg som låtskrivare och musiker.

Det skulle dröja hela fem år tills The Low Anthem återvände med sitt nya album Eyeland som släpptes tidigare i sommar, och i höst återvänder de äntligen till Sverige för sin första spelning i Stockholm. Med nytt och hyllat material från Eyeland likväl som The Low Anthems hela låtskatt kommer det att bli en kväll som sent skall glömmas.

kk_liten


Presenteras i samarbete med Luger. Med reservation för eventuella ändringar.