sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

The Midnight [USA]

Snygg, retroosande synthwave

Det var den gemensamma förkärleken till 80-talets slicka softrock och soundtracket till Drive som födde The Midnight. Med fjolårets egenutgivna succéalbum Nocturnal i ryggen kommer de nu till Stockholm. Räkna med riktigt snygg, retroosande synthwave kantad av oemotståndliga slingor. Dessutom kommer The Midnight att backas upp av Jesse Molloy på saxofon.

The Midnight handlar om det där vemodigt vackra i att se tiden passerar, den smärtsamma vetskapen om att inget är beständigt. Eller som japanerna uttrycker det: Mono no aware. Med det som utgångspunkt debuterade den Los Angeles-baserade duon 2014 med sexspårssläppet Days of Thunder, som två år senare följdes upp av helgjutna Endless Summer. Men det var med fjolårets egenutgivna album Nocturnal som allt tog fart på allvar.

Genom att bli en storsäljare på Bandcamp tog sig Nocturnal in på amerikanska Billboards dance/electronic-lista. Därifrån accelererade allt och The Midnight nådde ut till en helt ny publik.


Presenteras i samarbete med FKP Scorpio. Med reservation för ändringar.

kk_liten

Kulturkompis – Make Friends Through Culture ger nyanlända och etablerade svenskar möjligheten att gå på kulturaktiviteter tillsammans – konsert, bio, museum eller liknande.