sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

The Milk Carton Kids [USA]

2000-talets bästa folkmusikgrupp

The Milk Carton Kids, den hyllade indiefolk-duon från Kalifornien, består av Kenneth Pattengale och Joey Ryan. Tillsammans har de sedan starten 2011 kommit att bli en viktig röst inom folkrevival-rörelsen och de har hyllats som 2000-talets bästa folkmusikgrupp. Duon har till och med blivit geniförklarade för sin vackra harmonisång och beskrivits som ”Gillian Welch & David Rarlings möter Simon & Garfunkel”.

Senast The Milk Carton Kids besökte Sverige turnerade de med albumet Monterey, vilket DN beskrev som ”Perfekt. I varje detalj faktiskt”.

När de nu återvänder till Sverige är det med det Grammynominerade albumet All the Things That I Did and All the Things That I Didn’t Do från 2018 i ryggen. Under inspelningarna tog de för första gången med sig ett kompband in i studion. Resultatet blev ändå lika lågmält hypnotiskt som tidigare släpp. Det är dock i det vackra, avskalade duoformatet, som de är kända för, som vi får äran att uppleva The Milk Carton Kids på Kägelbanan i maj.