sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

The Radio Dept.

Skör och shoegazeinfluerad pop med modern institution

Support: Kim Ki O
DJ’s före & efter konsert: Matte Bergqvist, Jakob Haage & Jonathan Cohen

Av alla band som växte fram flörtandes med shoegaze och drömsk pop under 2000-talet var Lundabandet The Radio Dept. det allra mest intressanta.

Sedan starten har bandet, numera en duo, skapat skör och shoegazeinfluerad pop – alltid med finess, och alltid på egna premisser. Efter en tids frånvaro släppte The Radio Dept. förra hösten nytt i form av albumet Running Out of Love – en karg men ändå välljudande skildring av vår samtid.

The Radio Dept. är en modern institution, och bland det finaste det här landet har att bjuda på i popväg. Nu kan vi stolt meddela att bandet gör tre Sverigespelningar i vinter – den 27 januari i Malmö, den 16 februari i Göteborg och den 17 februari i Stockholm.

I skrivande stund har The Radio Dept. släppt fyra fullängdare samt ett större antal EP:s. Trots att bandet redan hade en stor och hängiven internationell fanbas innan, så växte den än större när tre av deras låtar inkluderades i Sofia Coppolas film Marie Antoinette. Lesser Matters kom självklart med när NME korade 2000-talets 100 bästa album, och att bandet är i högform idag råder det heller inga tvivel om. Running Out of Love belönades till exempel med full pott av Gaffa, och beskrevs som ”ett så gott som perfekt popalbum, från ett av Sveriges sista riktiga popband”.


Presenteras i samarbete med Luger. Med reservation för ändringar.

kk_liten

Kulturkompis – Make Friends Through Culture ger nyanlända och etablerade svenskar möjligheten att gå på kulturaktiviteter tillsammans – konsert, bio, museum eller liknande.