sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

The Sonics [USA]

Bad boys of rock

Amerikanska veteranerna The Sonics återvänder till Sverige för spelning på Kägelbanan den 9 oktober.

Sedan födseln av garagerock, the northwest sound, grunge, eller vad man väljer att kalla det, har The Sonics satt prägeln, tempot och soundet och gett alla musiker och band som kommit efter, den omistliga rätten att föra rocken till oanade höjder och utforska alla dess möjligheter.

Bandets första singel släpptes 1964, men på grund av det oväntade och högljudda soundet för den tiden, togs den inte emot med öppna armar av de stora radiostationerna. Ett halvårs trägen promotion och med hjälp av mindre radiokanaler borrade de ändå igenom folks medvetande och plötsligt var The Sonics den nya sensationen, bandet alla ville se, och de nya ’bad boys of rock’. Ett par albumsuccéer senare bestämde sig gossarna för att gå skilda vägar, men säg den glöd som för alltid slocknar. År 2007 var de redo att omgruppera och är än idag ett vitalt band som slår klackarna i taket var än de hamnar.

Nuförtiden består bandet av Rob Lind, Freddie Dennis, Dusty Watson, Jake Lords och Evan Foster. Bered dig på ren och skär rock ‘n’ roll-energi när legendarerna kommer till Stockholm i höst.

Dj: Felix Lindén (Garageland/Klubb Hymn).

Förband: Satan Takes A Holiday.


Presenteras i samarbete med Kulturbolaget. Med reservation för ändringar.