sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Samtal

Inside “The Staircase” & “Making a Murderer” [USA]

En kväll med försvarsadvokaterna David Rudolf och Jerry Buting

David Rudolf, försvarsadvokaten i dokumentärserien The Staircase på Netflix, kommer till Stockholm för att prata om detaljerna kring det uppmärksammade fallet där han försvarade författaren Michael Peterson, den utåt så kärleksfulle familjefar som anklagades för det brutala mordet på sin hustru Kathleen Peterson.

Inspelningen av dokumentärserien inleddes nära inpå den ödesdigra kväll då Michael Petersons fru enligt honom själv ska ha ramlat mot sin död i hemmets trappa, medan åklagaren menade att flertalet av hennes skador från trubbigt våld och svårförklarliga blodfläckar pekade på att David Rudolfs klient for med osanning.

I december kommer David Rudolf till Stockholm och Södra Teatern där han berättar om de konflikter han brottades med inombords när han lät filmskaparna följa honom, hans klient och deras förberedelser inför och under rättegången. Han förklarar även vad det innebar att ha att ha full insikt i alla detaljer som blodstänk, Petersons sexuella hemligheter, bevisen som dök upp från Tyskland, polisens teori om en så kallad “blowpoker” (ett metallredskap både att blåsa på brasan och röra om i glöden med) och hur “uggleteorin” uppkom.

David Rudolf är en av de främsta advokaterna i USA, specialiserad på komplexa brottmål. Under de senaste åren har han framgångsrikt representerat personer i civilrättsliga tvister mot brottsbekämpande organ som uppkommit på grund av felaktiga domar.

Även advokaten Jerry Buting, som försvarade Steven Avery under rättegången i den omtalade Netflix-dokumentären Making a Murderer, kommer att delta.

Jerry Buting och David Rudolf kommer att samtala om hur polis och åklagare tippade rättvisans vågskålar i sina ansträngningar att få Michael Peterson, Steven Avery och Brendan Dassey förklarade skyldiga. Publiken kommer att kunna ställa frågor till Rudolf och Buting, och diskutera de viktiga frågeställningar som tas upp i de båda true crime-dokumentärerna The Staircase och Making a Murderer.

Observera att samtalet sker på engelska. Textas ej.


Med reservation för ändringar. Presenteras i samarbete med A comic soul.

Besök hemsida