sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

The White Buffalo [USA]

Bufflig, men ändå ömsint med alternativ country

The White Buffalo – eller Jake Smith som den känsloladdade baryton-rösten bakom projektet heter – har byggt upp en av den alternativa countryns mest hängivna fanskaror. Med sin bakgrund i country så väl som punk har TWB skapat sitt egna musikaliska universum och en publik som följer varje steg han tar. Sju starka album och ett målmedvetet turnerande har betalat av sig. Det färska albumet Darkest Darks, Lightest Lights är hyllat både av fans och media. Sonic gav skivan 7/10 och ger en bra beskrivning som livar i den motsägelsefulla titeln:

“Han är bufflig men ändå ömsint. Punkfostrad men innerst inne en storytellerfolksångare av den gamla skolan.”.

Jake Smith är 43 år och bor med sin familj i en förstad till Los Angeles. Jake turnerar bara kortare perioder för att klara av att vara både en god make och far och samtidigt kreatör och artist. Det förklarar varför det tagit honom 20 år som artist att göra sina första konserter i Sverige. I september gjorde han debut med en exklusiv improviserad solokonsert. I april får vi äran att för första gången se honom med sitt band.

Det som fick TWB att på riktigt slå igenom, först i hemlandet USA och nu mer och mer i Europa var att skaparna till kultseriernas kultserie Sons Of Anarchy fick upp ögonen för Jakes sånger och förmåga att skapa känsla och dramatik genom sin röst och musik. Dom har använt flera av TWB’s låtar i sina program men främst så har signaturlåten Come Join The Murder blivit en hit för alla som följer serien och många andra. Andra av TWB sånger har också använts i andra TV-serier och filmer som Californication och Shelter.


Presenteras i samarbete med Rootsy. Med reservation för eventuella ändringar.

kk_liten

Kulturkompis – Make Friends Through Culture ger nyanlända och etablerade svenskar möjligheten att gå på kulturaktiviteter tillsammans – konsert, bio, museum eller liknande.

Besök hemsida