sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Tomas Andersson Wij

Med nytt album och största turnén någonsin!

Obs! Åldersgräns 18 år (13 år i målsmans sällskap – dvs förälder eller laglig förmyndare). Endast ståplats.

På veckan 20 år efter skivdebuten släppte Tomas Andersson Wij sitt tionde album, Avsändare okänd, som gick rakt in på albumlistans andra plats. Bakom honom står denna gång två av Sveriges bästa popband: Deportees och Niki & the Dove. I samband med albumsläppet är han ute på sin största rikstäckande turné hittills, och han ser även fram emot att turnera land och rike runt i den svenska sommaren. Turnén har sedan premiären i Jönköping belönats med strålande recensioner från såväl press som publik.

20 år som artist

Få är de svenska artister som utan stora hits och synkar har överlevt i 20 år. TAW har inte bara överlevt utan också fått se sin akt växa successivt. Olle Ljungström fixade hans första skivkontrakt i slutet av 90-talet men det dröjde innan karriären fick styrfart. När han nu firar 20 år som skivartist gör han det med sin största och mest påkostade turné någonsin, på konserthus över hela landet.

– En av anledningarna till att jag har kunnat hålla på så länge är att jag aldrig har varit cool. De som köpt biljett till mina konserter har gjort det för att de gillar mina sånger eller vad det nu är de gillar. Och många av dem har fortsatt att komma. Det var länge sen jag behövde ha ett nytt album ute för att kunna turnera, säger Tomas Andersson Wij.

Han får ibland frågan hur man gör för att överleva i branschen så länge.

– Mitt svar är att man slår på sin spik, berättar sin historia, sin sanning och inte slarvar med någon aspekt av artisteriet. Och så måste man hitta glädjen i det även när det inte går så bra.

Det konsekventa spikhamrandet har de senaste åren börjat ge stor utdelning för Tomas Andersson Wij. Albert Bonnier Förlag har gett ut två böcker, en med sångtexter och en med intervjuer från hans år som skribent. Tidningen Vi gav honom Evert Taube-stipendiet och SVT har sänt två säsonger av hans populära tv-program Tomas Andersson Wij spelar med. Sista dagen under inspelningen av Så mycket bättre berättade produktionsbolaget Mastiff att han, utan att veta om det, haft en avgörande roll för programmets tillblivelse. TV4 var nämligen skeptiska till formatet. Då bokade Mastiff ett nytt möte och visade Andersson Wijs lågmälda tolkning av Carolas schlagervinnare Evighet, från Globen 2007: “Så här kommer det bli.” Resten är, som det brukar heta, historia.

Tomas egen historia fortsätter att skrivas, utan tecken på stagnation eller trötthet. Han säger att det är för sent att lägga av. Och varför skulle han. Hans bästa tid är nu. Se Tomas Andersson Wij på Södra Teaterns Mosebacketerrassen den 12 juni i sommar under bar himmel och med utsikt över Stockholm.


Presenteras i samarbete med Blixten & Co. Med reservation för ändringar.

Bra att tänka på inför konserter på Mosebacketerrassen:
Åldersgräns 18 år, 13 år i målsmans sällskap.
Konserten spelas utomhus, under bar himmel oavsett väder och vind.
Paraplyer ej tillåtna, ta med regnkläder vid dåligt väder.
Lämna husdjur hemma.
Inga stora väskor, max 30×30 cm.
Fotografering:
Som privatperson får du ta med objektiv (fasta eller utbytbara) med zoom upp till och med 55 mm. Du får inte ta med extrautrustning som stativ, batterigrepp m.m. Fotografering med blixt är inte tillåten. Filmning och ljudupptagning är inte tillåtet.

Besök hemsidaBesök på Facebook