sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Tomas Andersson Wij

Efterlängtat avskalat

Nu presenterar Tomas Andersson Wij en längre vårturné. Publiken kommer att få uppleva en av landets främsta berättare i det avskalade format som många av hans största fans tycker passar honom allra bäst. Tillsammans med den multibegåvade musikern och arrangören Erik Arvinder ska Tomas fylla landets teaterscener med instrument.

Arvinder kommer att röra sig mellan fiol, piano, bas, pedal steel med mera och skapa ljudvärldar som lyfter sångerna på olika sätt – i kombination med Tomas hyllade texter och mellansnack.

Förband: Ludwig Hart

Om du inte tidigare sett eller hört Ludwig Hart så är det hög tid. Örebrosonen debuterar i vår med sin första fullängdare i eget namn. Frågar man artisten själv säger han att han gör “sätta-sig-i-bilen-och-bara-dra”-rock. Frågar du oss, är det så mycket mer än så. Arrangemangen, där gitarrer och syntar väver stora, filmiska stämningar påminner om 80-talets Jackson Browne och Stevie Knicks Fleetwood Mac. Ludwig Hart knyter också an till samtida indieband som War On Drugs men har en direkthet i melodierna – och inte minst en röst – som vi tror kommer kunna ta honom till den breda publiken. Flera skivbolag och förlag har velat knyta honom till sig, men valet föll på nystartade Argle Bargle, som drivs av låtskrivaren/producenten Stefan Örn ihop med artisten Tomas Andersson Wij. Under vintern har Ludwig öppnat för bland andra Christian Kjellvander. I vår gör han ett antal förbandsgig med Tomas Andersson Wij. Och när Ulf Lundell fick höra Ludwig Harts suggestiva rockmusik via en demo bjöd han in honom att spela på sitt vernissage i Stockholm i februari.

Första singeln A Dream I Keep Returning To släpps 15 mars.


Med reservation för ändringar. Presenteras i samarbete med Blixten & Co.