sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Toots and the Maytals [JAM]

Legendarer på Kägelbanans scen!

Onsdagen den 12 juli kommer inga mindre än ”The Godfather of SKA & Reggae” till Stockholm för en konsert på Kägelbanan! Legendariskt på scen och tveklöst den häftigaste reggae-konserten i Stockholm denna sommar! Innan och efter konserten styrs dansen av Thomas Gylling från Mosquito.

Den legendariska gruppen från Kingston Jamaica bildades i början av 60-talet och sägs vara några av grundarna till reggaemusiken och är väldigt populära världen över. I låten Do The Reggay såg de till att ordet ”reggae” användes för första gången i musikhistorien.

Frontfiguren Toots Hibbert‘s souliga röst och stil har blivit jämförd med Otis Redding, och gjort att han blivit utnämnd till en av världens 100 bästa sångare av tidningen Rolling Stone. I över 30 år har de med sin blandning av ska, reggae och rock banat väg och inspirerat många av efterföljande generationer av band och musiker.

Med världs-hits som 54-46 That´s My Number, Country Roads och Pressure Drop kan vi garantera att det blir en legendarisk spelning på Kägelbanans mäktiga scen!


Presenteras i samarbete med Öland Roots. Med reservation för ändringar.

kk_liten

Kulturkompis – Make Friends Through Culture ger nyanlända och etablerade svenskar möjligheten att gå på kulturaktiviteter tillsammans – konsert, bio, museum eller liknande.

Besök på Facebook