sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Dans

Trans[e]ición [SWE/CUB]

Kubanska voodoohelgon möter klubbiga beats i unik dansföreställning

Via kubanska voodoohelgons krafter och klubbvärldens tunga beats tar dansarna med er på en färd mellan trans och medvetenhet. Kubanska ceremoniella rytmer möter hiphop, house och popping. Kollektivt, individuellt och intimt.

Hur gestaltas en andlig kraft genom dans? Var möts klubbvärldens repetitiva form med traditionella transtekniker? Den svensk-kubanska dansgruppen SOMOS Dance Company utforskar detta i deras produktion Trans[e]ición, med fyra dansare från Kuba och Sverige.

Musiken i föreställningen är inspirerad av afrikanska traditionella rytmer och elektroniskt beat och är producerat av  Dilje Özlem Neva Yigitbas (NevaDeelay).

Trans[e]ición är danskompaniet SOMOS Dance Company tredje produktion och producerades på Kuba och är nu tillbaka i Sverige på Riksteaterturné. Även SOMOS Dance Companys tidigare produktion SOMOS – Som oss spelade för utsålda hus på Södra Teatern, Parkteatern i Stockholm och Storan i Göteborg sensommaren 2013.

SOMOS Dance Company är ett unikt danskompani, ett möte mellan kubanska och svenska dansare, där afrokubanskt, västafrikanskt, vouging/wacking, hip-hop, popping, house och samtida dans blandas.

Läs mer om produktionen och se hela turnén på: www.riksteatern.se/transeicion

Medverkande dansare: Maele Cheza Sabuni, Joanna Holewa Chrona, Danel Osmin Milian Diaz, Yared Tilahun Cederlund
Inhoppare: Raydel Castillo Hernández
Konstnärlig ledare, idé & koreograf: Lisa Janbell
Koreograf på Kuba: Obwen Beovides Gonzáles
Musikdesign: Dijle Özlem Neva Yigitbas aka NevaDeelay
Ljusdesign: Helena Ringvold
Ljusassistent: Reinier Garcia
Ljusrådgivare: Tim Dalrud
Kostym: Malena Modéer
Dramaturg & konstnärlig rådgivare: Helena Ringvold
Producent på Kuba: Ariel Bouza
Repetitör Kuba: Lisbeth Godoy
Video/form: Babak Shermond


Med reservation för eventuella ändringar.