sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Twin Atlantic [GBR]

Skotsk rock intar Kägelbanan!

Då Glasgowbandet Twin Atlantic 2011 följde upp sitt minialbum Vivarium med fullängdsdebuten Free gick de från att vara ett hyllat liveband på slutsålda, svettiga klubbar till bred framgång och Englands största festivalscener.

Den ambitiösa uppföljaren, Great Divide, skrevs till stor del under de turnéer som följde på Free. Inspirationen togs från den energi som publiken gav Twin Atlantic kväll efter kväll och resultatet blev en aningen popigare skiva, fylld av råstarka refränger och allsångsvänliga passager.

Med Great Divide tog Twin Atlantic ytterligare ett steg både uppåt och framåt. Skivan toppade såväl den skotska albumlistan som den brittiska rocklistan. Sedan dess har Twin Atlantic bland annat turnerat med Thirty Seconds To Mars, spelat på Glastonbury, T in the Park, Leeds- och Readingfestivalen. Och i slutet av 2015 kröntes året av att Twin Atlantic  nominerades till Best Live Act 2015.

Nu har Twin Atlantic laddat om och förväntningarna på det nya albumet GLA är skyhöga. Missa inte chansen att se bandet på Kägelbanan den 12 november!

kk_liten

Besök hemsida