sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Tycho [USA]

Drömsk elektronisk rymdrock

År 2011 inleddes en trilogi av album med Dive. År 2014 släpptes del två – uppföljaren Awake. Nu, två år senare, har Tycho gett oss den tredje pusselbiten i sin gitarrdrivna elektroniska rymdrock: nyss släppta albumet Epoch. Med denna arsenal av repetitiv drömsk instrumental-romantik kommer amerikanska Tycho – för första gången någonsin – till Sverige i februari.

Scott Hansen startade processen mot vad som skulle bli Tycho med en flytt till San Francisco. Under ungdomsåren tog han in en mängd musik från olika håll, men det var först i tidiga 20-årsåldern som han fick en sampler och en gitarr inom räckhåll och inledde ett skapande inom både design och musik – där de båda verkar i symbios med varandra.

Med ett starkt musikaliskt narrativ, färgstarka melodier och genomtänkta detaljer mot en discoinfluerad canvas angriper Tycho musik och design i ett unikt samförstånd. Med sina studioalbum har han förfinat sitt berättande, samtidigt som han adderat ytterligare dimensioner med fler medlemmar. Med sitt nyss släppta album Epoch (den sista delen i en trilogi av studioalbum och uppföljaren till 2014 års hyllade Awake) tar Tycho oss återigen oss på en suggestiv filmisk resa. Mästerligt arrangerade repetitiva musikstycken av rymdig elektronisk rock, som i sin karaktär blir både nyckfulla och överraskande. Återigen finns här ett narrativ i världsklass.


Presenteras i samarbete med Luger. Med reservation för eventuella ändringar.