sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Ulf Stureson

Alfta förr och nu – en musikföreställning i två akter

Den 25 augusti släpptes Ulf Sturesons första album på tio år. Det mottogs med öppna armar av en samlad kritikerkår. I höst sätter han upp en föreställning i två akter som delar albumets namn och tema, Alfta förr och nu.

Den forne Traste Lindéns Kvintett-medlemmen Ulf Stureson blev legendarisk på egen hand mycket genom sitt debutalbum I overkligheten (1996). Sedan dess har det blivit totalt fyra soloplattor. Det har gått tio år sedan det senaste albumet, men nu är längtan över.

Albumet Alfta förr och nu tar avstamp i Sturesons uppväxt i Alfta, en bortglömd avkrok i södra Norrlands inland. Fast för honom är det världens centrum. Det är en samling låtar om en värld, en plats och en person i förvandling. Ibland till det bättre, ibland inte. Känslan är den samma som vid debutalbumet, det är en nystart med tydligt tema, en självbiografisk tillbakablick med sikte på framtiden. Tillbaka till där det började.

I höst ger Ulf Stureson ett antal musikföreställningar som kommer bygga på samma tematik. I två akter, ”Förr” och ”Nu”, kommer Stureson och hans band först fokusera på debutalbumet och andra låtar som rör sig i det förgångna för att sedan i andra set förflytta sig fram till den nya skivan och samtiden.

Musiken kommer också att varvas med högläsning ur boken Alfta förr och nu, skriven av Ulf Sturesons farfar, som alltså gett både album och förställning sitt namn. Uruppsättningen sker givetvis i just Alfta den 28 oktober.


Presenteras i samarbete med United Stage. Med reservation för eventuella ändringar.