sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Samtal / Övrigt

Våga va’ dig själv-dagen

Temadag mot mobbing och utanförskap

Våga va’ dig själv!!!-dagen 2017 är en temadag för att skapa nya sammanhang som gör bestående skillnad i ungdomars liv.

Våren 2005 tog 13-åriga Linda Falkbäck, från Bålsta utanför Stockholm, sitt liv efter att ha utsatts för upprepade kränkningar i skolan. Samma år grundade Lindas föräldrar Arne och Lena stiftelsen “Våga va dig själv” för att skapa en värld där ungdomar bryr sig, trivs och växer. En värld där alla vågar vara sig själva och tillåter andra att vara det också.

För familjen Falkbäck blev stiftelsen ett sätt att leva, ett sätt att tända ljus i stället för att förbanna mörkret – det har blivit familjens och stiftelsens filosofi i dag.

“De som har makt fryser ut dem som de ser ner på. Om man sitter vid samma matbord på lunchen kan en av dem säga: “Du, du, du och du lämnar matbordet med mig!”. – Ur Mathildas vän orkade inte leva längre i Dagens Nyheter den 12 juni 2005.

Våga va´ dig själv!!!-dagen på Södra Teatern är en inspirationsdag med föreläsningar, musik, teater och film med förebilder, och goda exempel som visar att stiftelsen gör bestående skillnad i ungdomars liv. Under dagen kommer profiler som Therese Alshammar och Christina Bengtsson att medverka.

Alla, både vuxna och ungdomar, är välkomna!

Medverkande:
Therese Alshammar
Christina Bengtsson
Felicia Eriksson
Seth Engström
Potentia Education
Medverkande från Vågavadigsjälv!!!


Med reservation för eventuella ändringar.