Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern

Våra kurspedagoger

filosof1 Lars Hammer

– Jag gillar filosofi! Nej förresten, jag älskar filosofi!
Vad gör du förutom att vara pedagog för Ung filo på Södran?
– Jag har sedan 2004 undervisat i filosofi i gymnasieskolan och arbetat en del med filosofisk praxis i anslutning till olika teaterproduktioner på Dramaten och Mittiprickteatern. Jag är utbildad i filosofisk och dialogisk praxis vid Buskeruds högskola i Drammen i samarbete med det norska sällskapet för filosofisk praxis.
Varför är det så kul med filosofi?
– Att filosofera är spännande! Det är ett sätt att pröva allt och inse vidden av möjligheter. Det är också att skapa förståelse för att inget är självklart och att det finns så väldigt många fler tankar att ta del av än vad var och en av oss, i vår ensamhet kan omfatta. Att filosofera är att vara del i ett samtal som sträcker sig bortom det rum och den tid vi befinner oss i för tillfället. Det är att bidra till berättelsen om människan.

filosof3 Jonathan Clinton

– Jag gick själv länge på Södra Teaterns filosofisamtal innan jag blev för gammal och frågade om jag fick börja hålla samtal själv.
Vad gör du förutom att vara pedagog för Ung filo på Södran?
– Just nu arbetar jag på heltid med värdegrundsfrågor på en gymnasieskola. Jag studerar även pedagogik på magisternivå vid Södertörn.
Varför är det så kul med filosofi?
– Filosofi för mig handlar om att diskutera sådant som man kanske annars inte får tillfälle att diskutera och tillsammans i gruppen närma sig ett svar på frågan. När man diskuterar i grupp kan jag möta idéer som jag aldrig stött på tidigare.

filosof2 Johan G:son Berg

– Jag började själv med filosofi på Södra Teatern och är nu pedagog. Fil.mag. i teoretisk filosofi från Stockholms Universitet.
Vad gör du förutom att vara pedagog för Ung filo på Södran?
– Jag är lärare i vetenskapsfilosofi på KTH.
Varför är det så kul med filosofi?
– Det är både så lättillgängligt och så outgrundligt på samma gång. Det är en hisnande upplevelse att upptäcka att en klurigt ställd fråga kan få en att fundera över något som man hade tagit för givet, som sedan leder till ett grundläggande filosofiskt problem. När det visar sig att det över allt i vardagen finns saker man fundera över och ifrågasätta, då behöver man få tänka noga tillsammans, för att försöka hitta en lösning.
Vad har du för intressen förutom filosofi?
– Jag har ett stort musikintresse, tycker om matlagning och vandra i fjällen om somrarna.