Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Övrigt

Vårfest – en hyllningskväll för anhöriga

Alla berörs av psykisk ohälsa

Känner du någon som drabbats av psykisk ohälsa? Vi är nästan alla berörda. Tre av fyra personer har egen erfarenhet eller är anhörig till någon med psykisk ohälsa.

Den 16 maj sätter vi ljuset på alla anhöriga – och visar att vi tillsammans kan rita om kartan och hjälpa den som hjälper – innan de själva blir sjuka. Det gör vi genom samla människor och aktörer som brinner för att förändra synen på psykisk ohälsa, och genom att hylla våra anhörighjältar.

Moderator är Sanna Lundell, journalist och programledare för bland annat SVT:s hyllade serie ”Djävulsdansen”. Programmet består bland annat av vernissage med konst från vår studiecirkel via Vuxenskolan, mingel, seminarium och paneldebatt med anhöriga, forskare och representanter från psykiatrin.

Vi kommer också att bjuda in media och lokalpolitiker och möta en av landets mest framstående forskare och psykiatriker Simon Kyaga som berättar om sin forskning inom området kreativitet och psykisk ohälsa. Kvällen avslutas med en unik spelning med Staffan Hellstrand.

Sist men inte minst kommer vi också att utse årets anhörighjältar – eldsjälar som har bidragit till att förbättra anhörigas situation.

Köp biljett här.

Medarrangör: Stockholms Stad