Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern

Vi vet att det här gör ont, det gör ont i oss också.

Vi på Södran har hamnat i en situation som gör oss både ledsna och förbannade.

Vi har sett klubbkvällar där sexuella ofredanden, slagsmål och stölder är vanligt och det har fått våra gäster att känna sig otrygga. Det är oacceptabelt. Vi har nolltolerans mot dessa beteenden och efter samtal med våra vakter, klubbarrangörer, personal och gäster har vi kommit fram till att vi måste pausa vissa klubbar.

Vi vet att det här gör ont, det gör ont i oss också.

Ingen skugga ska falla på klubbarrangörerna eller våra vakter. De har arbetat beundransvärt hårt för att skapa magiska klubbupplevelser, men i slutändan måste vi agera för våra gästers och vår personals trygghets skull.

Vi älskar alla våra klubbar och är oerhört stolta över Södrans breda utbud och underbart mixade publik. Vi jobbar stenhårt för att komma tillrätta med problemen och lovar att fortsätta leverera grymma klubbar.

Södra Teatern är ett öppet och välkomnande kultur- och nöjeshus, och så ska det förbli. För alla ni som älskar våra pausade klubbar hoppas vi att ni kan förstå varför vi agerar som vi gör och att ni stöttar oss i vårt arbete för ett tryggt nattliv. Vi ger oss inte.

Ingmari Pagenkemper
VD och konstnärlig ledare

Martin Johansson
Nattklubbschef

För att inte riskera att kasta skugga över någon klubbarrangör väljer vi att inte peka ut vilka klubbar som pausas i nuläget. Södra Teaterns klubbkalendarium hittar du här.