sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Samtal

VICE och Södra teatern presenterar VICE Talks

Föreläsningar och panelsamtal om ett tryggt nattliv

Den 7 maj bjuder VICE och Södra teatern in till en eftermiddag med samtal om ett tryggt och drogfritt nattliv. Eftermiddagen kommer börja med en föreläsning av Fiona Measham, grundare av brittiska The Loop för att prata om drogtestning som skademinimering i nattlivs- och festivalmiljöer.

Efter hålls ett panelsamtal där nattklubbsarrangörer, Nattrådet och polisen kommer att delta för att prata om hur Stockholm kan arbeta för en tryggare miljö på natten. Olika perspektiv lyfts och respekteras med mål att samverka inför sommaren.

OSA HÄR

Fiona Measham, Director The Loop

Fiona Measham är professor i kriminologi på Durham University sedan 2013, och har forskat om trender i drogbruk och drogpolitikens konsekvenser i över 25 år. Hennes frustration över Storbritanniens drogpolitik fick henne att starta The Loop – en ej vinstdrivande organisation som erbjuder säkra drogtester och skademinimering på nattklubbar och festivaler.

Fiona Measham, Director at The Loop

Paneldeltagare

Annika Ljung, Gruppchef, Narkotikagruppen Södermalm

Har jobbat på forna ravekommissionen i många år där stor del av arbetet gick ut på att arbeta med ungdomar och droger. Nu arbetar narkotikagruppen på ett liknande sätt, men där stor del av arbetet riktar sig mot de problem som finns i lokalpolisområde Södermalm /City gällande droger och missbruk.

Ingmari Pagenkemper, VD och konstnärlig ledare, Södra Teatern

Har arbetat med Stockholms nöjesliv sedan 90-talet, bland annat som underhållningschef på Berns och musikansvarig på gamla Lydmar. Hon DJ:ar fortfarande ofta på olika ställen runt om i stan och tar aktiv ställning i jämlikhetsfrågor och är känd för att sticka ut hakan.

Nadja Chatti, Nattrådet

Nattrådet är en oberoende organisation som verkar för att Stockholm ska bli en mer levande stad. Detta genom att minska avståndet mellan stadens beslutsfattare och nattlivsnäringen i Stor-Stockholm.

Lill LindqvistCharles/TAKO

Lill Lindqvist är nattklubbschef på Charles/TAKO och en av deltagarna i paneldiskussionen. Som 15-åring förälskade hon sig i den hedonistiska nattklubbsvärlden och är nu krönt till nattklubbsdrottning. Lill ligger bakom några av Stockholms mest mytomspunna ställen och har drivit klubbar med gäster som Slash, Zlatan och Pamela Anderson.

Anders Varveus, Nattklubbsarrangör

Kanske mest känd för att tillsammans med Mats Hinze drivit klubben Docklands (aktiv 1995–2002).

Mattias Polanco, Label Manager Love Potion

Annika Ljung, Ingmari Pagenkemper, Nadja Chatti.


OM VICE

VICE i Europa har bevakat nattliv och festivaler i över tio års tid och arbetar i nära relation med internationella skademinimeringsorganisationer som The Loop och Global Drug Survey. Vi upplever att Sverige ligger efter där andra EU-länder betraktar nattliv som en egen stark ekonomi, en så kallad Night Time Economy. Med VICE Talks vill vi prata om hur vi kan börja betrakta nattliv som en miljö att arbeta MED i stället för MOT.

About VICE MEDIA
VICE is the world’s leading youth media brand. Launched in 1994, VICE is on pace to bring its award-winning programming to over 80 territories worldwide across mobile, digital, and linear platforms. VICE operates an expanding international network of digital channels; a television and feature film production studio; an Emmy-nominated international television network, VICELAND; an Emmy-nominated weekly newsmagazine show on HBO; a nightly news series on HBO; an in-house creative services agency and branded studio; a magazine; and a record label.

VICE’s award-winning programming has been recognized by the Academy of Television Arts & Sciences, Peabody Awards, Sundance Film Festival, PEN Center, Cannes Lions, Frontline Club, Knight Foundation, American Society of Magazine Editors, LA Press Club, James Beard Awards, and Webby Awards, among others.