sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Humor / Nycirkus

Wounded Animals [USA]

Berg- och dalbana av humor, igenkänning, provokation och svärta

Tinderberoende, skam, migration, sexism och veganism är komponenter som drar med publiken i en intensiv berg- och dalbana av humor, igenkänning, provokation och svärta. Med föreställningen Wounded Animals ställer sig Angela Wand frågan om sitt ansvar som medmänniska, och bjuder bland annat på cirkus, stand up, rullskridskoåkning och personliga bekännelser.

Angela Wand är en amerikansk samtida clown och cirkusartist som kom till Sverige för 20 år sedan. Wounded Animals är hennes första egna produktion, skapad tillsammans med Stephen Rappaport.

Angela Wand har tidigare arbetat med bland andra Cirkus Cirkör, Burnt Out Punks, Ruby Rose Productions, Uppsala Stadsteater, Stockholms Stadsteater, Lena Phillipson, Clowner utan Gränser och SVT. De senaste åren har hon varit aktuell med soloshowen Wounded Animals och som Satan/Woland i Satans Demokrati-trilogin.

Skriven och skapad av Angela Wand.

Regisserad och skapad av Stephen Rappaport.


Med reservation för ändringar. Presenteras med stöd av Kulturrådet, konstnärsnämnden, Festival Novog Cirkusa, Subtopia och DIS.

Föreställningen är en del av CirkusMania, Stockholms nya cirkusfestival som äger rum 11–16 februari 2019 på scener runtom i Stockholms region. Information och fullständigt program finns på www.cirkusmania.se