sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Klubb / Konsert

WOW Pre-Party

Avelino, Newkid, Maja Francis & Anna Leone

Snart dyker årets Way Out West-helg upp i kalendern! Slottsskogen i Göteborg kommer att vara fylld med folk, och artister som Kendrick Lamar, Arctic Monkeys, Lily Allen, Lykke Li och många fler kommer att stå på scenerna. I juni bjöd vi in till en första förfest på Yaki-Da i Göteborg, och nu har det blivit dags för rond två – denna gång i huvudstaden.

I Stockholms kanske vackraste lokal – Södra Teatern – har vi bjudit in fyra artister och en radda DJ:s som på två scener kommer att ge en rejäl försmak på vad som komma skall. Med oss har vi UK-rapparen Avelino, grymma Newkid, EP-aktuella Maja Francis och popässet Anna Leone. Skriv in den 1 augusti i kalendern – fri entré, fyra artister, tre DJ:s, två scener och en stor dos good vibes.

LIVE:

Avelino [UK]

Från hyllade mixtapes till headlinespelningar världen över och rekordsättande freestyles – Avelinos framgångar de senaste åren är ett tydligt kvitto på hans talang. Med sin melodiska och innehållsrika approach till genren har han etablerat sig som ett av de allra mest spännande hiphopnamnen från de brittiska öarna just nu. Med fyra mixtapes och en EP ser framtiden onekligen ljus ut för Avelino – missa inte när hans resa når Södra Teatern.

Maja Francis

Med storslagna melodier har Maja Francis sedan debuten 2015 målat upp en värld av neonfärgade syntar, bombastiska trummor och himlastormande känslor. 15 juni släpptes ”Cry Baby Pt2” som innehåller nya låtar och är avslutningen på den känslocykel som påbörjades när ”Cry Baby Pt1” släpptes i mars. Feel, break, grow och shine utgör känslocykeln som är en påminnelse om att vi måste vara i våra känslor för att kunna komma ur dem. Cry Baby EP-serien handlar om att bära våra känslor som en tiara, om att gråta på tunnelbanan utan att skämmas för det och om att känslor och sårbarhet är en superkraft – inte en svaghet.

Newkid

Musiken i sig har Newkid, eller Alexander Ferrer som han egentligen heter, haft med sig sedan barnsben, så länge han kan minnas. 2011 släppte Newkid sitt debutalbum Alexander JR Ferrer innehållande bland annat hitsingeln Jag gråter aldrig i regnet och låten Luftens hjältar (med gästspel från Lorentz och Ison Glasgow). 2018 släpptes Lakan, i maj kom Går under med dig, och singlarna banade på var sitt håll väg för Newkids 2018 – en EP döpt SS18 som släpptes den 8 juni och mötte jubel både från press samt förväntansfulla fans, nya som gamla.

Anna Leone

Anna Leone har kallats för Sveriges nästa stora export, och med debut-EP:n Wandered Away i lurarna är det svårt att inte hålla med. Men unik känsla för melodier, ett målande språk och låtar som berör ända in till benmärgen är Anna Leone en extraordinär talang som inom kort kommer att ta nästa steg i karriären. Det här är en artistresa du vill följa från start.

DJ:s
Dilan Burkay
Mr. Bricks


WAY OUT WEST 9 – 11 AUGUSTI / SLOTTSSKOGEN GÖTEBORG

Besök på Facebook

Södran goes EuroPride!