sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Klubb

Y+M [Monokrom] & Motormännen

Dansgolvsorienterad techno och information på syra

Y+M [Monokrom]

består av Ylva Lundberg & Malin Evrenos. Duon lever i Stockholms underground-scen och tillbringar majoriteten av sin tid med att spela techno eller house på olika klubbar, rejv eller open-airs.
Sedan de satte igång för runt sex år sedan har Y+M spelat på Sveriges största klubbar och har bockat av festivaler som Sónar, Way out West, Emmaboda och Cult Cosmic.

Y+M driver, ihop med Chris Retzer, techno-projektet Monokrom där de spelat med inflytelserika DJs och producenter som Blawan, Luke Slater, Shed och James Ruskin. Deras främsta fokus är dansgolvsorienterad techno som går mot det hypnotiska, målmedvetna och rytmiska, men ibland spelar de även minimala men energiska house-set fyllda av slagkraftiga kickar, acid-slingor och lekfulla hihats.

Motormännen

“Deras långsamma och mörka acidtechno har kallats för politisk musik utan att vara politisk och ”som att lyssna på en historielektion i fyrtakt”.

Själva kallar Motormännen sin musik för informationstechno, vilket även är titeln på deras första album från 2014 som blev nominerat till årets dans på Manifestgalan 2015. Samma år släpptes albumet Informellt på Gävlebaserade bolaget Lamour, och skivan toppade betygslistan bland svenska musikkritiker och följdes upp av remixtolvan Reformellt där svenska technostjärnor som Manic Brothers och Nima Khak tolkade bandet.

Motormännens produktion handlar om ett svunnet Sverige, genom ett filter av retrofuturistisk skepsism. Med acidslingor och samplingar av svenska politiker, dokumentärer och Christer Glenning återspeglas en tid när kalla kriget och folkhemmet var på upphällningen. Under 2017 såg EP:n Riksbanken dagens ljus och Informationstechno släpptes i en vinylutgåva. På Södra Teatern kommer moderna klassiker blandas med nytt osläppt material, fullspäckat av information på syra.


Med reservation för ändringar.

Besök hemsidaBesök hemsida