Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Konsert

Aniello Desiderio [ITA]

Klassisk gitarrvirtuos från Napoli

”.... Actually he knocked me out! I think he's a major artist on the guitar and I love his choice of repertoire as well.” /Chick Corea
”Ett starkt personligt avtryck, med ett varsamt och närmast sensuellt anslag som blir antitesen till allt stelt och högtravande i uttolkandet av den klassiska gitarrepertoaren ….” /Uppsala Nya Tidning

Gitarristen Aniello Desiderio är en klassisk virtuos. En instrumentdomptör som knappt längre existerar med förebilder från 1800-talet, som Paganini, Regondi och Giuliani. Hans sceniska utstrålning är så stark att varje sal där han framträder blir som elektrisk av positivt laddad energi.
Redan som åttaåring gjorde han som underbarn sina första framträdanden i hemstaden Neapel. Nu har han hela världen som arbetsfält och har fått publiken att häpna i de mest prestigefulla konserthusen runt om i världen, från Asien till de Europeiska huvudscenerna i Wien, Paris, London till USA där han bland annat framträtt i Carnegie Hall i New York.

Aniello Desiderio har gett ut en rad uppmärksammade skivor med musik av Scarlatti, Carulli, Tárrega, Albéniz bland många andra. Han har också vunnit flera stora musiktävlingar, som den internationella Francisco Tárrega-tävlingen i Spanien och den konkurrenstäta gitarrtävlingen i italienska San Remo. Vid sidan av sina många turnéer är han också professor i gitarrspel vid universitetet i Cosenza i Italien.

På programmet står bl a music av Giuliani, Albéniz, Turina och Domenicone.
Under några dagar i mars gör han en minivårturné i Uppland, Ångermanland, Sundsvall och Stockholm, arrangerad av Uppsala Internationella gitarrfestival i samarbete med lokala arrangörer, Uppland, Ångermanland, Sundsvall och Stockholm.

 


Presenteras i samarbete med Uppsala Gitarrfestival. Med reservation för eventuella ändringar.