Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern

Inför besöket

Välkommen till Södra Teatern, Stockholms äldsta öppna teaterhus, beläget i hjärtat av Södermalm och med en hisnande utsikt över staden.


Hitta hit!

Södra Teatern ligger på Mosebacke Torg 1-3 på Södermalm i Stockholm.
Ta tunnelbanan till Slussen, uppgång mot Götgatan. Gå sedan upp för Hökens gata.
Du kan också ta buss 2, 3, 43, 53 och 55 till Slussen. Därifrån kan du ta trapporna eller hissen upp till Mosebacke Torg.
Kägelbanan är en av Södra Teaterns scener och ligger bakom teaterns huvudbyggnad. Gå över Mosebacketerrassen och ta trapporna ner till entrén. Eller ta trapporna upp från Klevgränd.
Se våra öppettider här!

karta

Parkering

Kommer du med bil? Åk Östgötagatan upp mot Mosebacke Torg men tänk på att parkeringsmöjligheterna i närheten av Södra Teatern är mycket begränsade.
Närmaste parkeringshus finns vid Medborgarplatsen, cirka 350 meter från Södra Teatern. Läs mer här.

Mat och dryck

Mosebacke Etablissement är Södra Teaterns restaurang. Matkoncepten består av mellanrätter från växtriket – vegetarisk comfort food  Läs mer och boka här.

För mysigt häng innan och efter evenemanget rekommenderar vi vår cocktailbar i restaurangen. Vi har även bar i foajén samt Södra Bar i anslutning till parkett.

Salongskarta

Salongskarta över Stora Scen finner du här.

Åldersgränser

Vi har åldersgräns på många evenemang. Se under respektive evenemang vad som gäller.

För klubbar och barer gäller i regel 18 år på vardagar, 20 år på helger (fredag och lördag). Vi har inte möjlighet att göra några undantag från dessa åldersgränser av ordningsskäl.

På konserter på Kägelbanan och Mosebacketerrassen gäller 18 år, med möjlighet för minderåriga över 13 år att komma in i målsmans sällskap. Som målsman räknas endast förälder eller laglig förmyndare. Barn under 13 år släpps inte in på grund av bestämmelser kring ljudvolym på konsert, ens med hörselskydd.

Konserter på Stora Scen har oftast 13 års åldersgräns på grund av bestämmelser kring ljudvolym på konsert. Barn under 13 år släpps i dessa fall inte in (gäller även spädbarn), ens med hörselskydd.

Undantag förekommer – se respektive evenemang för information. Är du osäker? Kontakta vår biljettkassa.

Tillgänglighet

Från Götgatan är det en brant backe med kullersten uppför Hökens Gata till Mosebacke Torg och Södra Teatern. Från Södermalmstorg/Slussen finns det hiss (Gondolens hiss inuti kontorsbyggnaden intill McDonalds – observera att Katarinahissen är avstängd och att sista biten upp består av trappor) upp till en gångbro över till Mosebacke Torg.

Södra Teaterns hus är byggt 1859 vilket medför vissa problem när det gäller tillgängligheten. Biljettkassan ligger på ett halvplan till vilket det saknas hiss, trapporna är för smala och branta för att en ramp ska installeras och till råga på allt är huset k-märkt vilket gör alla typer av ingrepp på och i byggnaden oerhört komplicerade.

Däremot hjälper vår personal gärna till vid biljettköp i kassan efter bästa förmåga. Entré för rullstolsburna gäster ligger till höger om Södra Teaterns huvudentré. Därifrån finns det hiss (110*160 cm, dörrbredd 80 cm) till både Stora Scen, Södra Bar och Kägelbanan. Handikapptoalett (2 stöd, dörrbredd 85 cm) finns precis vid hissen på plan 8 samt vid garderoben på Kägelbanan.

Hörselslinga finns att tillgå för evenemang vid Stora Scen.

Betalning

Vi tar endast emot betalning med VISA eller Mastercard.  Hela Södra Teatern inklusive vår restaurang Mosebacke Etablissement är helt kontantfritt.

Köpa Presentkort

Världens bästa present! Ge bort en helkväll! Södrans presentkort går att köpa i de fasta valörerna 100 kr, 250 kr, 500 kr och 1 000 kr, som du förstås kombinerar som du vill. De gäller för allt från föreläsningar, krogshower och nycirkus till konserter på våra scener (dock ej för jazzbrunch på Mosebacke – kontakta biljettkassan för köp av separat presentkort för detta).

Klicka här för att köpa presentkort online!

Presentkorten finner du även i vår biljettkassa.


Vanliga frågor

Vad gäller vid inställt evenemang?
Vi försöker i möjligaste mån kontakta alla som har köpt biljetter. I händelse av inställt evenemang löses köpta biljetter tillbaka i en månads tid från evenemangsdatumet. Serviceavgiften (varierande summa beroende på biljettpris) återbetalas ej. Kontakta biljettkassan för mer information.

Kan man byta biljetten till annat evenemang eller till ett annat datum vid förhinder?
Det är inte möjligt att byta biljetten till ett annat evenemang än det du har köpt till, inte heller mot tillgodokvitto.
Om föreställningen du har köpt biljetter till spelas vid mer än ett tillfälle är det möjligt att byta evenemangsdatum. Byte kan göras i mån av plats på det önskade datumet, och under förutsättning att det är minst 10 dagar kvar till föreställningen du ursprungligen hade biljetter till.

Har du tappat eller glömt något hos oss?
Maila till jonny.thoren@riksteatern.se

Kan man äta på Södra Teatern?
Läs allt om våra barer och restauranger, klicka här.

Går det att hyra Södra Teatern?
Självklart! Se mer info på våra sidor för uthyrning.

Gäller Scenpass på Södra Teatern?
Ja, Scenpass Sverige gäller på utvalda evenemang på Södra Teatern. Mer information om Scenpasset och hur du beställer kortet hittar du här.

Tipsa Södra Teatern om artister, föreställningar, musik och klubbar?
Skicka ett mejl till intake@sodrateatern.com där du beskriver artisten/föreställningen/klubben/musiken. Bifoga gärna lyssningsmöjligheter, bilder, länkar m.m. Vår programavdelning läser alla mejl som kommer in och svarar i mån av tid.

Kan man köpa skivor efter konsert?
I anslutning till evenemangen kan du ofta köpa skivor, affischer och annat kul. Håll utkik när du är på plats!

Får man fotografera på föreställningar?
Ljud och bildupptagning är inte tillåten på våra evenemang. Tillhör du press? Kontakta Södra Teaterns marknadsavdelning på sodrateaternmarknad@sodrateatern.com för att få fotopass eller pressackreditering.

Finns det hotell i närheten av Södra Teatern?
Det finns ett flertal vandrarhem och hotell i kvarteren runt Södran. Nedan hittar du hotell som vi älskar och rekommenderar i samband med besök hos oss. Om du anger bokningskoden ”teater” när du bokar rum på Sjöfartshotellet får du 10% rabatt!

Information på engelska?
Information in English? Södra Teaterns hemsida finns också i en version på engelska.
Södra Teaterns webbsite is also available in English – click here for English version.

För övriga frågor, kontakta oss