Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Om du vill veta mer om cookies, klicka här.

Södra teatern
Klubb / Konsert / Performance

Klubb Krut

Galen klubbupplevelse med lika delar cirkus, techno och Balkan

Skäggiga damen tände en till Marlboro Mentol, slängde upp de orakade benen på bordet och hällde upp en kopp kaffe åt Direktören som just kommit in i vagnen.  Han satte sig ned på den väggfasta bänken bredvid skäggiga damen och suckade belåtet. Vintersolens sista ljus glödde svagt genom det lilla fönstret i den murriga cirkusvagnen och det luktade svagt av svett, kanonkrut och parfym.

- Så nu gör vi får femte föreställning i staden. Vad är du mest stolt över hittills? Frågade hon Direktören.

Cirkusdirektören lutade sig tillbaka och ställde ned sin hatt på stolen bredvid. Han strök tankfullt över sin mustasch.

-För länge sedan, i mitt hemland, hade jag en dröm om att vem som än ville skulle kunna gå på cirkus, och bidra till magin. Att vi skulle kunna resa fritt, vara välkomna dit vi kom, och att alla skulle acceptera våra egenheter. Att nationsgränser inte skulle spela någon roll, vilken hudfärg man har eller om man hade mycket pengar i sin portmonnä. Under mina resor har jag förstått att det inte är så enkelt. Men hoppet om öppenhet har ändå funnits kvar där inne någonstans, som en dansant björn.

Han tog en klunk kaffe och fortsatte.

- När jag kom till den här staden för tre år sedan fick jag tillbaka hoppet om en cirkus för alla. En plats där alla får vara sig själva, förundras över det bisarra, vackra och överraskande. Där våra fantastiska artister får möta en nyfiken publik med öppna hjärtan. Och jag tycker nog att vi är på god väg! Så det jag är mest stolt över är att stora och små, unga och gamla, fattiga och rika har hittat till vår lilla cirkus här...

Skäggiga damen log tyst, höll upp sin kaffekopp och skålade med cirkusdirektören, allt medan solen gick ned och mörkret omslöt staden. Snart var det dags för den femte föreställningen...

-------

Davaj och Coco Transistor presenterar stolt: KLUBB KRUT #5

En klubb där alla är välkomna; klubbkids, folk- och världsmusikälskare och alla däremellan som vill ha en stor och på innehåll mättad klubbupplevelse.

Avsändarna bakom konceptet Klubb Krut är Balkanbandet Davaj och Sandra Bergman aka Choco Canel. Davaj har spelat på otaliga klubbar, festivaler, fester och event runt om i Sverige sedan 2005 och blandar fritt Balkan, klezmer och jazz till en energisk och medryckande musikalisk mix. Sandra -Choco Canel - Bergman är en av Stockholms flitigaste DJ:s och bandbokare som även ligger bakom konsertverksamheten på Fotografiska, driver företaget Coco Transistor och har förgyllt stadens nattliv i ett decennium. På Klubb Krut kommer hon att husera från öppning till stängning i det lilla rummet och spela de mest obskyra balkanmixarna du har hört!

NÅGRA AV AKTERNA SOM MEDVERKAR 27/2:

Paraden
Niomannaorkestern Paraden sammanstrålade första gången under våren 2013 djupt inne i de Sörmländska skogarna. Paraden består av en yvig skara musikanter med rötterna i ett flertal band, bland annat Stures Dansorkester, Svenska Akademien och Congoman Crew och har samlats för att sprida dansant musik i baktakt. Antalet medlemmar har varierat och som mest varit en massiv skara på elva personer. Under 2013 och 2014 har Paraden ägnat sig åt att spela på allt ifrån små minifestivaler till klubbar och större festivaler. Vintern 2014-2015 ägnar Paraden åt att spela in en skiva i samarbete med Nataraj Records och Thomas Falk. Skivan väntas släppas under våren.

Davaj
Davaj har spelat på otaliga klubbar, festivaler, fester och event runt om i Sverige sedan 2005 och blandar fritt Balkan, klezmer och jazz till en energisk och medryckande musikalisk mix. 2015 firar Davaj 10-årsjubileum och kommer på Klubb Krut #5 att bjuda på en stjärnsprakande glitterdränkt spelning med gästartister, galna upptåg och svettiga dancemoves.

Det Tivoli
Mina damer och mustascher! Varmt välkomna till en show ni sent kommer glömma! Från världens alla vrår har vi samlats, dvärgar, häxor och lemurer. Vi är ett utdöende folkslag, en samling sorgligt förtappade själar, en freakshow! Under ledning av mig, kalasets ädle direktör Von Silverschnauzer, reser vi genom världens alla städer med ett enda syfte – er underhållning! Efter oss lämnar vi blott ett tunt spår av elefantexkrement och den fräna odören av förstummade själar. Vi är ett resande kalas. Men låt inte skenet bedra. Ty vi är inte ditt vanliga tivoli. Vi är Det Tivoli!

Rasmus Vurm
En modern varietéartist, clown och underhållare - en av Sveriges absolut BÄSTA!

Trattofon
Som tappade ur en stumfilm, som förrymda från en antikbutik! Cirkusduon Trattofon bjuder på akrobatik, alternativ logik och en och annan fisk. Med sina tecknade mustascher, musikinstrument, korvar och andra attiraljer skapar de en känsla av tecknad film, på samma gång välbekant och aldrig tidigare skådad.

La Bohème!
La Bohème och Lotten Lundgren bjuder som vanligt den underbara Klubb Krut-publiken på tribal fusion belly dance! Gör dig redo för fusion, indiska klenoder och balkanfest - allt i sann cirkusanda!

Firetasia
Eld och nycirkus!

Ronyah
Aerialist and multitalent performer Ronyah has been working with different arts all of her life, until she finally found a way to combine many of them in the contemporary circus arts. Dreams and changes finally made her end up in a circus school in Stockholm, where the discipline of aerial silks (and also fire dance and bellydance) took over. Performing and bringing people happiness is one of the things she loves the most! She shakes and spins her body in ecstatic bellydance, moves in the aerial silks with energy, flexibility and control, bringing you a wild and unique performance.

Richard Rossa (DJ)
Richard Rossa, känd från flertalet klubbar och grundare av det nu internationellt välrenommerade skivbolaget Tom Tom Disco, håller trumman inne på stora scenen. Det kommer i vanlig ordning bjudas på väldigt exotiskt disco, analog techno, etno, afro-acid, psykedelisk house och flertalet överaskningar. Richard Rossa jobbar och släpper vinyler med artister som In Flagranti, Justin Roberson, Punks Jump Up, Bottin, Justice, Rodion, Headman och åker då och då på turné med sina trummaskiner och kära gamla synthar. Nu senast hemkommen ifrån en två veckors lång Mexico-turné. Räkna med en vild kväll uptempo, svett och 100% danseufori.

Och många, många fler!

HJÄRTLIGT VÄLKOMNA!


 

Med reservation för eventuella ändringar. 

Besök på Facebook