sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern
Konsert

Jonas Lundqvist

Tillbaka med album och turné!

”Jag är kitsch. Jag är tom. Jag är full av Rock’n’roll.”
Jonas Lundqvist

Jonas Lundqvist startade redan som 11-åring det som skulle bli ett av Sveriges mest inflytelserika men också skandalomsusade band – Bad Cash Quartet, där han spelade trummor och skrev låtar. Ingen håla var för liten för att få en omgång av slacker-kidsen från Örgryte. Det var ett intensivt band med intensiva personligheter som än i dag i högsta grad är levande på den svenska musikscenen, bland annat Martin Elisson och Adam Bolméus, i dag i bandet Hästpojken.

Bad Cash Quartet splittrades 2004. Tre år senare släppte Jonas Lundqvist sitt första soloalbum – ADHD, då under namnet Jonas Game .

2012 kom Jonas första album under eget namn, med titeln “Så e de me de” där han samarbetade med Studio’s Rasmus Hägg och påbörjade utvecklingen mot det vi hör idag. 2016 släpper Jonas albumet ”Vissa nätter” och det är nu som allmänheten på allvar får upp ögonen för den egensinniga anti-entertainern. Låtarna ”Vissa nätter” och ”Pengar på fickan” blev stora låtar som letade sig in i allmänhetens öron.

Den 23 februari 2018 släpps uppföljaren – Affärer. Vi möter Jonas som historieberättare som ger oss nio stycken affärer, nio stycken noveller om relationer. Albumet är producerat av Måns Lundberg och Petter Granberg.

Under våren ger han sig ut på en exklusiv turné – Pustervik i Göteborg den 23 mars, Mejeriet i Lund den 24 mars och Kägelbanan, Södra Teatern den 16 mars.

Support: Henning
De senaste åren har Henning turnerat och hörts tillsammans med bland andra Maja Gödicke, Sofia Karlsson, Daniel Gilbert och Lill-Babs. Den 26 januari 2018 släpptes debutalbumet Galileo. Albumet kom till under en period av sömnlöshet med utsikt över Göta älv och en nylonsträngad gitarr, hittad i soprummet.
Det försiktiga anslaget kommer från viljan att inte väcka grannarna, men också från Hennings musikaliska influenser. DN och GP har jämfört musiken med bland annat Dire Straits, Dungen och Olle Ljungström. En salig blandning av astronomi, elgitarrer som lyfter på hatten åt Mark Knopfler och änglakörer färgar titelspåret “Galileo”. Det är en berättelse och en sång om att alla förhoppningsvis hör hemma någonstans.


Presenteras i samarbete med Appelgren & Friedner. Med reservation för ändringar.