sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

Inför besöket

Välkommen till Södra Teatern, Stockholms äldsta öppna teaterhus, beläget i hjärtat av Södermalm och med en hisnande utsikt över staden.


Hitta hit

Södra Teatern ligger på Mosebacke torg 1–3 på Södermalm i Stockholm.

Ta tunnelbanan till Slussen, uppgång mot Götgatan. Gå sedan upp för Hökens gata. Du kan också ta buss 2, 3, 43, 53 och 55 till Slussen. Därifrån kan du ta trapporna eller hissen upp till Mosebacke torg.

Se våra öppettider här

karta

Parkering

Kommer du med bil? Vi har parkeringsplatser på Klevgränd 7.
30 kr i timmen. Begränsat antal platser. Betalas via Apcoa / Easypark app.

Mat och dryck

Restaurang Mosebacke –  Läs mer och boka bord här.

Salongskarta

Salongskarta över Stora Scen finner du här.

Åldersgränser

Vi har åldersgräns på många evenemang. Se under respektive evenemang vad som gäller.

För klubbar och barer gäller i regel 18 år på vardagar, 20 år på helger (fredag och lördag). Vi har inte möjlighet att göra några undantag från dessa åldersgränser av ordningsskäl.

På konserter på Kägelbanan och Mosebacketerrassen gäller 18 år, med möjlighet för minderåriga över 13 år att komma in i målsmans sällskap. Som målsman räknas endast förälder eller laglig förmyndare. Barn under 13 år släpps inte in på grund av bestämmelser kring ljudvolym vid konsert, ens med hörselskydd.

Konserter på Stora Scen har oftast 13 års åldersgräns på grund av bestämmelser kring ljudvolym vid konsert. Barn under 13 år släpps i dessa fall inte in (gäller även spädbarn), ens med hörselskydd.

Undantag förekommer – se respektive evenemang för information. Är du osäker? Kontakta vår biljettkassa.

Tillgänglighet

Från Götgatan är det en brant backe med kullersten uppför Hökens gata till Mosebacke torg och Södra Teatern. Från Södermalmstorg/Slussen finns det hiss (Gondolens hiss inuti kontorsbyggnaden intill McDonalds – observera att Katarinahissen är avstängd och att sista biten upp består av trappor) upp till en gångbro över till Mosebacke torg.

Södra Teaterns hus är byggt 1859 vilket medför vissa problem kring tillgängligheten. Biljettkassan ligger på ett halvplan till vilket det saknas hiss, trapporna är för smala och branta för att en ramp ska kunna installeras, och till råga på allt är huset k-märkt vilket gör alla typer av ingrepp på och i byggnaden oerhört komplicerade. Däremot hjälper vår personal gärna till efter bästa förmåga vid biljettköp i kassan. Entré för rullstolsburna gäster ligger till höger om Södra Teaterns huvudentré. Därifrån finns det hiss (110×160 centimeter, dörrbredd 80 centimeter) till både Stora Scen och Kristallen. Handikapptoalett (2 stöd, dörrbredd 85 centimeter) finns precis vid hissen på plan 8 samt vid garderoben på Kägelbanan.

Gäster med rullstol (eller som ej kan gå i trappor) som vill besöka Restaurang Mosebacke behöver ta sig till Fiskargatan 3 där personal möter upp, och därefter över Mosebacketerrassen för att nå restaurangen. Vänligen meddela vid bokning att ni kommer med en rullstol så att restaurangpersonalen kan ta emot er.

Hörselslinga finns att tillgå för evenemang vid Stora Scen.

Betalning

Vi tar endast emot betalning med VISA eller Mastercard.  Hela Södra Teatern, inklusive Restaurang Mosebacke, är helt kontantfri.

Köpa presentkort

Världens bästa present! Ge bort en helkväll! Södrans presentkort går att köpa i valörer från 300 kronor till 5 000 kronor, som du förstås kombinerar som du vill. De gäller för allt från föreläsningar, krogshower och nycirkus till konserter på våra scener samt mat och dryck i våra barer och Restaurang Mosebacke.

Klicka här för att köpa presentkort online!

Presentkorten finner du även i vår biljettkassa.


Vanliga frågor

Vad gäller vid inställt evenemang?
Vi försöker i möjligaste mån kontakta alla som har köpt biljetter via epost.

Vid inställt evenemang återköps biljetter under två veckor från det att information om att evenemang ställts in gått ut till biljettköpare. Efter denna tid är återköp inte längre möjligt. Serviceavgiften återbetalas ej.

Biljettpriset återbetalas – serviceavgiften återbetalas ej. Detta då det är den betalning som tillfaller biljettleverantören för att distribuera biljetter för Södra Teaterns räkning. Tjänsten består av det administrativa arbete som hör till biljettdistribution över Internet, telefon och ombud; detta innefattar allt från förberedelser i systemet såsom arenaskisser och platstilldelning till själva bokningsprocessen och tillhandahållandet av biljetten. När ett evenemang ställs in är allt detta arbete redan gjort – dessutom tillkommer ytterligare en mängd administrativa uppgifter för att genomföra alla återbetalningar.

Vad gäller om ett evenemang bytt datum?

Köpt biljett gäller för det nya datumet. Återköp genomförs ej om evenemang genomförs.

Kontakta biljettkassan för mer information.

Kan man byta biljetten till annat evenemang eller till ett annat datum vid förhinder?
Det är inte möjligt att byta biljetten till ett annat evenemang än det du har köpt till, inte heller mot tillgodokvitto.
Om föreställningen du har köpt biljetter till spelas vid fler än ett tillfälle är det möjligt att byta evenemangsdatum. Byte kan göras i mån av plats på det önskade datumet, och under förutsättning att det är minst tio dagar kvar till föreställningen du ursprungligen hade biljetter till.

Kan jag återlösa min biljett pga förhinder?

Nej, vi återlöser ej biljetter. Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av evenemangsbiljetter

Har du tappat eller glömt något hos oss?
Maila till info@sodrateatern.com

Kan man äta vid Södra Teatern?
Läs allt om våra barer och restauranger, klicka här.

Går det att hyra Södra Teatern?
Självklart! Se mer info på våra sidor för uthyrning.

Tipsa Södra Teatern om artister, föreställningar, musik och klubbar?
Skicka ett mejl till intake@sodrateatern.com där du beskriver artisten/föreställningen/klubben/musiken. Bifoga gärna lyssningsmöjligheter, bilder, länkar med mera. Vår programavdelning läser alla mejl som kommer in och svarar i mån av tid.

Kan man köpa skivor efter konsert?
I anslutning till evenemangen kan du ofta köpa skivor, affischer och annat kul. Håll utkik när du är på plats!

Får man fotografera på föreställningar?
Ljud och bildupptagning är inte tillåten vid våra evenemang. Tillhör du press? Kontakta Södra Teaterns marknadsavdelning på prmarknad@sodrateatern.com för att få fotopass eller pressackreditering.

Finns det hotell i närheten av Södra Teatern?
Det finns ett flertal vandrarhem och hotell i kvarteren runt Södran. Vi har ett samarbete med Hotel Rival som erbjuder våra besökare 15 % rabatt på “flexibla priser” på hotellrum. Maila till reservations@rival.se eller ring dem på 08- 545 789 10 och uppge koden “Södra Teatern”.

Hitta dit:

Hotellet ligger vid vackra Mariatorget, centralt på Södermalm i Stockholm. Ca 10-12 min från Södra Teatern

 

Information på engelska?
Information in English? Södra Teaterns hemsida finns också i en version på engelska.
Södra Teaterns webbsite is also available in English – click here for English version.

För övriga frågor, kontakta oss.