sodrateatern.com använder cookies för att förbättra din upplevelse och samla in anonymiserad data om dina besök. Genom att genom att använda sidan godkänner du detta. Vill du veta mer om cookies, klicka här

Södra teatern

Inför besöket

Välkommen till Södra Teatern, Stockholms äldsta öppna teaterhus, beläget i hjärtat av Södermalm och med en hisnande utsikt över staden.


Hitta hit

Södra Teatern ligger på Mosebacke torg 1–3 på Södermalm i Stockholm.

Ta tunnelbanan till Slussen, uppgång mot Götgatan. Gå sedan upp för Hökens gata. Du kan också ta buss 2, 3, 43, 53 och 55 till Slussen. Därifrån kan du ta trapporna eller hissen upp till Mosebacke torg.

Se våra öppettider här

karta

Parkering

Kommer du med bil? Vi har parkeringsplatser på Klevgränd 7.
30 kr i timmen. Begränsat antal platser. Betalas via Apcoa / Easypark app.

Åldersgränser

Vi har åldersgräns på många evenemang. Se under respektive evenemang vad som gäller.

För klubbar och barer gäller i regel 18 år på vardagar, 20 år på helger (fredag och lördag). Vi har inte möjlighet att göra några undantag från dessa åldersgränser av ordningsskäl.

På Mosebacketerrassen gäller 20 år.

Konserter på Stora Scen har oftast 13 års åldersgräns på grund av bestämmelser kring ljudvolym vid konsert. Barn under 13 år släpps i dessa fall inte in (gäller även spädbarn), ens med hörselskydd.

Undantag förekommer – se respektive evenemang för information.

Tillgänglighet

Från Götgatan är det en brant backe med kullersten uppför Hökens gata till Mosebacke torg och Södra Teatern. Från Södermalmstorg/Slussen finns det hiss (Gondolens hiss inuti kontorsbyggnaden intill McDonalds – observera att Katarinahissen är avstängd och att sista biten upp består av trappor) upp till en gångbro över till Mosebacke torg.

Södra Teaterns hus är byggt 1859 vilket medför vissa problem kring tillgängligheten. Biljettkassan ligger på ett halvplan till vilket det saknas hiss, trapporna är för smala och branta för att en ramp ska kunna installeras, och till råga på allt är huset k-märkt vilket gör alla typer av ingrepp på och i byggnaden oerhört komplicerade. Däremot hjälper vår personal gärna till efter bästa förmåga vid biljettköp i kassan. Entré för rullstolsburna gäster ligger till höger om Södra Teaterns huvudentré. Därifrån finns det hiss (110×160 centimeter, dörrbredd 80 centimeter) till både Stora Scen och Kristallen. Handikapptoalett (2 stöd, dörrbredd 85 centimeter) finns precis vid hissen på plan 8 samt vid garderoben på Kägelbanan.

Gäster med rullstol (eller som ej kan gå i trappor) som vill besöka Restaurang Mosebacke behöver ta sig till Fiskargatan 3 där personal möter upp, och därefter över Mosebacketerrassen för att nå restaurangen. Vänligen meddela vid bokning att ni kommer med en rullstol så att restaurangpersonalen kan ta emot er.

Hörselslinga finns att tillgå för evenemang vid Stora Scen.

Betalning

Vi är kontantfria.

Köpa presentkort

Världens bästa present! Ge bort en helkväll! Södrans presentkort går att köpa i valörer från 300 kronor till 5 000 kronor, som du förstås kombinerar som du vill. De gäller för allt från föreläsningar, krogshower och nycirkus till konserter på våra scener samt mat och dryck i våra barer och Restaurang Mosebacke.

Klicka här för att köpa presentkort online!

Presentkorten finner du även i vår biljettkassa.


Vanliga frågor

Vad gäller vid inställt evenemang?
Kontakta Tickster på support@tickster.com

Vad gäller om ett evenemang bytt datum?
Köpt biljett gäller för det nya datumet.

Kan jag återlösa min biljett pga förhinder?
Nej, vi återlöser ej biljetter. Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av evenemangsbiljetter.

Har du tappat eller glömt något hos oss?
Maila till info@sodrateatern.com

Går det att hyra Södra Teatern?
Självklart! Se mer info på våra sidor för uthyrning.

Får man fotografera på föreställningar?
Ljud och bildupptagning är inte tillåten vid våra evenemang. Tillhör du press? Kontakta Södra Teaterns marknadsavdelning på iza.boethius@sodrateatern.com för att få fotopass eller pressackreditering.

Finns det hotell i närheten av Södra Teatern?
Det finns ett flertal vandrarhem och hotell i kvarteren runt Södran. Vi har ett samarbete med Hotel Rival som erbjuder våra besökare 15 % rabatt på “flexibla priser” på hotellrum. Maila till reservations@rival.se eller ring dem på 08- 545 789 10 och uppge koden “Södra Teatern”.

Hitta dit:

Hotellet ligger vid vackra Mariatorget, centralt på Södermalm i Stockholm. Ca 10-12 min från Södra Teatern

 

Information på engelska?
Information in English? Södra Teaterns hemsida finns också i en version på engelska.
Södra Teaterns webbsite is also available in English – click here for English version.

För övriga frågor, kontakta oss.