The Paper Kites
Datum
22 maj - 13 maj 2024

Åldersgräns18 år

ScenKägelbanan

Australiska The Paper Kites tar sin mörkröda, gula och mylliga folkmusik till Sverige. I låten “Woodland” beskriver den australiska folkmusik-kvintetten The Paper Kites (oavsiktligt) sitt sound:

“Oh, we're building a home 
With the mud and the stones and the branches we bind
We're all just searching for something
Bigger than we're all able to find”

Ett musikaliskt hem av lera, sten och grenar och ett sökande efter någonting mer. Enklare uttryckt, rör sig deras sound i höstens musikaliska färgskala. Det är mysigt murrigt och jordigt. Varsamt gitarrplock och harmonisk stämsång.

De har tillåtit sig att tänja på folkmusikens ramar. Men deras mjukt flytande uttryck står alltid att känna igen. Sjätte fullängdaren “At the Roadhouse” släpptes 1 september. Här finns stråk av countrysoul och gospel tolkat med den speciella smidighet som The Paper Kites har gjort till sitt signum.

Låt er nedsänkas i det bad av stämningsfull musikalitet och lenhet som väntar Kägelbanan.

Special guest: Rosie Carney

Datum & tider

  • Måndag13 maj 2024
    20:00

Inför besöket

Läs mer
Datum
22 maj - 13 maj 2024

Åldersgräns18 år

ScenKägelbanan

Hålltider

Insläpp: 19.00
Konsertstart: 20.00

Mat och dryck

Mosebacketerrassen har öppet från kl 16.00 så kom och häng med oss i solen innan konserten. Vill du beställa en matbit gör du det smidigt via QR-koden som du hittar på borden. Dörrarna till Kägelbanan öppnar kl 19.00 där det också finns bar.

Det praktiska

Enligt beslut från Polismyndigheten kan vi tillåta mindre väskor, max lika stora som ett A4-papper. Slumpmässig genomgång av handväskor kan förekomma. Väskor större än ett A4 ber vi dig lämna hemma. Undantag gäller för medicinska skäl. Egen mat & dryck får inte tas med in.

Hitta hit

Södra Teatern ligger på Mosebacke torg 1-3 i Stockholm. Med begränsade möjligheter till parkering i närområdet rekommenderar vi att åka kommunalt hit. Ta tunnelbanan till Slussen, uppgång Götgatan. Gå sen upp för Hökens gata. För att komma till Kägelbanan kan du antingen gå över Mosebacketerrassen och ta trapporna ner eller gå via Klevgränd.

Om evenemanget

Läs mer

Biljetter

Ordinarie
325 SEK
+ serviceavgift
Fira i Champagnebaren

Fira i Champagnebaren

Fira att du fyller jämnt, att ni gift er, att du kammat hem drömjobbet eller en riktigt bra deal. I Champagnebaren är det enkelt att göra kvällen till något alldeles extra. Med egen terrass och Stockholms pampigaste utsikt finns plats för upptill 100 gäster.

Ge en helkväll till någon du gillar

Ge en helkväll till någon du gillar

Världens bästa present är så klart en som upplevs på toppen av Katarinaberget. Södrans presentkort går att köpa i valörer mellan 300-5 000 kronor och kan användas för biljettköp till evenemang, i alla våra barer och som inträde till nattklubben.