Alexis Ffrench
Datum
10 mars 2025

Åldersgräns13 år

ScenStora Scen

Arrangör

Föreställningen arrangeras av FKP Scorpio

Den brittiske stjärnpianisten och förnyaren av den klassiska musiken kommer tillbaka till Sverige 10 mars 2025 för en magisk konsert på Södra Teatern!

Få har gjort lika mycket som den brittiske pianomästaren Alexis Ffrench för att överbrygga gränserna mellan klassisk musik och pop. Denne musikaliske mångsysslare rör sig fjäderlätt mellan väsensskilda genrer och får den klassiska musiken att låta som pop och pop att låta som klassisk musik.

Hans lyhördhet för både det nutida och traditionella har gjort honom till en efterfrågad kompositör inom både popmusiken som filmbranschen och till och med modevärlden. Hans förfinade klassiska spelteknik tillsammans med en framträdande känsla för soul och popmusikens flow har gjort honom till något av ett unikum inom musikvärlden.

Alexis Ffrench räds inte heller att ta sig an de tunga och svåra livsfrågorna i sin musik. Han spelar fram livet i dess helhet – i allt från sublim melankolin till det mänskliga livshoppet som aldrig tycks slockna.

Förra året drog han in oss i hans vinterlandskap med sitt julalbum ”Christmas Piano” i fokus. Nu är det dags igen. Men den här gången får vi i stället följa med honom in i hans tankar och minnesbilder genom det nya albumet ”Classical Soul Volume One” som släpps i september. Kvällen kommer bli som den där varma kramen vi behöver lite extra mycket efter en kall vinter, och du kommer gå därifrån fylld med kärlek. En konsertupplevelse i världsklass helt enkelt.

Datum & tider

  • Måndag10 mars 2025
    19:00

Inför besöket

Läs mer
Datum
10 mars 2025

Åldersgräns13 år

ScenStora Scen

Arrangör

Föreställningen arrangeras av FKP Scorpio

Hålltider

Dörrar: 18.00
Showstart: 20.00
 

Mat och dryck

Inled gärna kvällen med något gott att äta eller dricka i Foajébaren eller Mosebacke Etablissement. Är du sugen på en matbit beställer du smidigt genom QR-koden som finns på borden och menyn. 

Tips! Det går bra att ta med dryck in till salongen.

Det praktiska

Enligt beslut från Polismyndigheten kan vi tillåta mindre väskor, max lika stora som ett A4-papper. Slumpmässig genomgång av handväskor kan förekomma. Väskor större än ett A4 ber vi dig lämna hemma. Undantag gäller för medicinska skäl. Egen mat & dryck får inte tas med in.

Om evenemanget

Läs mer

Biljetter

Ordinarie
495 SEK
+ serviceavgift
Fira i Champagnebaren

Fira i Champagnebaren

Fira att du fyller jämnt, att ni gift er, att du kammat hem drömjobbet eller en riktigt bra deal. I Champagnebaren är det enkelt att göra kvällen till något alldeles extra. Med egen terrass och Stockholms pampigaste utsikt finns plats för upptill 100 gäster.

Ge en helkväll till någon du gillar

Ge en helkväll till någon du gillar

Världens bästa present är så klart en som upplevs på toppen av Katarinaberget. Södrans presentkort går att köpa i valörer mellan 300-5 000 kronor och kan användas för biljettköp till evenemang, i alla våra barer och som inträde till nattklubben.