Alexis Weak
Datum
8 november 2024

Åldersgräns18 år

ScenKägelbanan

Alexis Weak, en pionjär inom den svenska hiphopscenen, lyftes fram tidigt 2010-tal för sitt sätt att skriva texter och utmana soundet inom genren. Nu är han tillbaka med sin andra skiva – 10 000 TIMMAR SORG som släpps i oktober. En uppföljare som tar vid där förra albumet slutade. För att fira bjuder han in till en spelning den 8 november på Kägelbanan i Stockholm, vilket blir hans första framträdande på tio år. 

Nyligen kom albumets introspår “AV MINNE TILL”, och nu kan vi även ta del av singeln “ORFEUS” som binder ihop dna’t mellan albumen.

Mer om Alexis Weak

Med EP’n Farväl Gullmarsplan och Grammisnominerade debutalbumet Till minne av hyllades rapparen Alexis Weak som ett av de mest hypade namnen på den svenska musikscenen. Hans förmåga att utmana traditionella berättartekniker och kombinera nytänkande beats startade en våg som influerat kommande generationer artister. Musikkarriären sattes på paus när Alexis valde att satsa på film och studera till regissör på Stockholms Dramatiska Högskola. Efter examen har han bland annat regisserat långfilmerna ”Rosa Moln” och ”Vinterviken”, samt TV-serien ”Top Dog”. I oktober kommer albumet 10 000 TIMMAR SORG och det är med det i ryggen vi får uppleva honom live igen på Kägelbanan i Stockholm den 8 november.

Datum & tider

  • Fredag8 november 2024
    20:00

Inför besöket

Läs mer
Datum
8 november 2024

Åldersgräns18 år

ScenKägelbanan

Hålltider

Dörrar: 18:00
Konsertstart: 20:00

 

Mat och dryck

Välkommen att beställa dryck i någon av våra flera barer. Är du sugen på en matbit beställer du smidigt genom att använda QR-koden som du hittar i baren.

Det praktiska

Enligt beslut från Polismyndigheten kan vi tillåta mindre väskor, max lika stora som ett A4-papper. Slumpmässig genomgång av handväskor kan förekomma. Väskor större än ett A4 ber vi dig lämna hemma. Undantag gäller för medicinska skäl. Egen mat & dryck får inte tas med in.

Hitta hit

Södra Teatern ligger på Mosebacke torg 1-3 i Stockholm. Med begränsade möjligheter till parkering i närområdet rekommenderar vi att åka kommunalt hit. Ta tunnelbanan till Slussen, uppgång Götgatan. Gå sen upp för Hökens gata. För att komma till Kägelbanan kan du antingen gå över Mosebacketerrassen och ta trapporna ner eller gå via Klevgränd.

Efter spelningen

Efter konserten är du välkommen att fortsätta kvällen på vår nattklubb som har öppet 22.00-03.00. Gå in via Södra Teaterns huvudentré och visa upp din konsertbiljett.

 

Om evenemanget

Läs mer

Biljetter

Ordinarie
360 SEK
+ serviceavgift
Fira i Champagnebaren

Fira i Champagnebaren

Fira att du fyller jämnt, att ni gift er, att du kammat hem drömjobbet eller en riktigt bra deal. I Champagnebaren är det enkelt att göra kvällen till något alldeles extra. Med egen terrass och Stockholms pampigaste utsikt finns plats för upptill 100 gäster.

Ge en helkväll till någon du gillar

Ge en helkväll till någon du gillar

Världens bästa present är så klart en som upplevs på toppen av Katarinaberget. Södrans presentkort går att köpa i valörer mellan 300-5 000 kronor och kan användas för biljettköp till evenemang, i alla våra barer och som inträde till nattklubben.